Siirry suoraan sisältöön

Rousin ja Stasevskij’n esikoislevy valmis

Erik Rousin ja Justas Stasevskij’n esikoislevy, Schubertin ”Die schöne Müllerin”, julkaistaan lauantaina 18.3.2023 Turun konserttitalolla. Äänite on ensimmäinen osa Lemin musiikkijuhliltakin tuttujen taiteilijoiden Schubertin laulusarjojen kokonaislevytystä.

Bassobaritoni Erik Rousi kertoo tiedotteessan levytyksen taustoista: ”Olen pitkään levyjen suurkuluttajana harmitellut oman aikamme äänitysten ajoittain steriiliä luonnetta. Tavoitteenamme onkin ollut luoda tästä hyvin konsertinomainen Die schöne Müllerin -levytys, jossa olisi mahdollisimman paljon värejä ja elämää.”

Pianisti Justas Stasevskij’n mukaan kyseessä on myös musiikillisesti uniikki äänite: ”Henkilökohtaisesti en usko, että yksikään lied-duo on aiemmin nauhoittanut näitä lauluja aivan samoista sävellajeista kuin me tällä levyllä. Die schöne Müllerin -laulusarja koetaan perinteisesti nimenomaan korkeampien miesäänten teoksena, mutta uskomme, että meillä on hyvin mielenkiintoinen musiikillinen ja tulkinnallinen tulokulma sarjaan. On erityisen tärkeää säilyttää sarjan vaatima nuoruuden into ja vehreä keveys näissä matalemmissa sävellajeissa.”

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *