Siirry suoraan sisältöön

Ikäihmisillä perjantaina vaikuttamispäivä

Lemin ikäihmisiä kutsutaan huomenna perjantaina 26. toukokuuta koulukeskukseen vaikuttamispäivään. Kutsujana on Etelä-Karjalan hyvinvointialueen Ikäystävällinen Etelä-Karjala -hanke.

Kello 13 alkavaan ja kello 15.30 päättyvän tilaisuuden sisältö muodostuu toiveiden mukaisesti: ikääntyneitä koskevaa ajantasaista ja oikea-aikaista tietoa hyvinvointialueen ja oman kunnan asioista. Tämän lisäksi toteutetaan osallistava työpaja, jossa kuullaan tai kirjataan ikääntyneiden omia ajatuksia siitä, millaiset asiat heidän mielestään kuuluvat hyvään ikääntymiseen ja vanhuuteen.

Yksi hyvän ikääntymisen osa-alue lienee liikkuminen ja sen mahdollistama osallisuus. Kylillä asuvien kääntyneiden mahdollisuus hoitaa omia asioitaan on noussut Lemillä esille kunnan lakkautettua linjataksiliikenteen vuosi takaperin. Ikääntyneet ovat itse toivoneet ja vaatineet useampia vuoroja.

Syynä linjataksien lopettamiseen oli Lemin kunnan huonontunut taloustilanne. Siihen taas isosti on vaikuttanut vuoden vaihteessa toimintansa lopettanut Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiiri Eksote isoine jälkilaskuineen. Nyt on ilmennyt, että Eksoten rahantarve on aiheutunut yli 20 miljoonan euron osalta liian halvoilla palveluasumisen maksuilla noin kymmenen vuoden aikana. Sitä virhettä Lemikin on maksanut asukaslukuihin suhteutettuna noin puolella miljoonalla eurolla. Nille olisi varmasti ollut muuta käyttöä – eikä taksikyytejä olisi tarvinnut viedä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *