Siirry suoraan sisältöön

Iloksi ihmisille – toukosiunauksen myötä auringonkukkaa peltoon

Teksti ja kuvat Sirkka-Liisa Vaalivirta

Maanantai-iltapäivä kokosi ryhmän ihmisiä Outisen pellon laitaan Savitaipaleella, kun eläkeyhdistys oli kutsunut meidät seuraamaan toukosiunausta.

Juhani Kylliäinen toivotti väen tervetulleeksi mainiten myös epävakaan maailmantilanteen, ja kirkkoherra Lea Karhinen laulatti kauniita toukovirsiä: ”suo keskinäisen suosion asua majoissamme, ja ystävyyden, sovinnon viihtyä seurassamme. Opeta leipää murtamaan kaikille köyhään maailmaan, Oi Kristus, rauha anna!” (virsi 475, kolmas säkeistö – voisiko sen somemmin sanoa!), piti pienen puheen,yhdessä rukoiltiin ja siemen siunattiin.

Tauno Outinen kylvi sitten hartaasti ja harvaan astuen auringonkukkaa pieneen peltoon. Viime vuoden huonon kasvun takia peltoalaa oli nyt pienennetty, Toivotaan, että tämä pieni tilkkunen nostaisi kukat korkealle kulkijoitten iloksi! .

Riemukkaasti kaikui ”Soi kunniaksi Luojan” (virsi 462) kylvetyn pellon laidassa, ja kauniiksi lopuksi Savitaipaleen eläkeyhdistys tarjosi kahvit tuoreen pullan kera Outisen talon pihapiirissä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *