Siirry suoraan sisältöön

Jumalanpalvelusten porrastamisesta päätös vasta kesällä

Taipaleen seurakunnan kirkkoneuvosto päätti, että seurakunnan jumalanpalvelusten alkamisajan porrastuksesta päätetään vasta myöhemmin kesällä. Syynä lykkäykseen on heinäkuun alussa voimaan astuva kirkkolain uudistus.

Seurakunnan kolmen kirkon jumalanpalvelusaikoijen porrastamisesta on tehty kysely myös seurakuntalaisille.

Heinäkuun alusta lähtien seurakunnilla on vapaammat kädet päättää jumalanpalvelusten ajoista. Silloin minkään kirkon kello kymmenestä poikkeava jumalanpalvelus ei vaadi enää kirkkoneuvoston päätöstä.

Joonas Sairasta uusi

toimistosihteeri

Kirkkoneuvosto valitsi seisemästä toimistosihteerin virkaa hakeneesta tehtävään Joonas Sairan. Haastattelutyöryhmä oli todennut, että Sairalla on kokemusta monipuolisesta asiakaspalvelusta sekä viestinnän ja tiedotuksen hoitamisesta. Hänen tietotekniset valmiutensa ovat erinomaiset, ja hänellä on sekä kykyä että halua opetella niitä tarpeen mukaan lisää. Hänen tietämyksensä toimintaympäristöstä on niin ikään kiitettävä, haastattelijat kirjasivat.

Mikäli Saira ei ota virkaa vastaan, sitä tarjotaan varasijalle valitulle Riikka Mikkoselle.

Talouspäällikkö Raija Kurkaa erosi virastaan 3. toukokuuta lähtien. Kirkkoneuvosto päätti julistaa viran haettavaksi 14. kesäkuuta mennessä. Virkaan valittavalta edellytetään soveltuvaa korkeakoulututkintoa (vähintään tradenomi/AMK), riittävää perehtyneisyyttä julkisyhteisön talouteen sekä johtamistaitoa. Lisäksi arvostetaan aiempaa kokemusta esihenkilötyöstä, seurakunnan talouden ja hallinnon hoitamisesta, kiinteistöasioista ja IT-osaamisesta.

Hakuilmoitus julkaistaan seurakunnan ilmoitustaululla, Taipaleen seurakunnan verkkosivuilla ja kirkon avoimissa työpaikoissa Oikotie-palvelussa sekä TE-keskuksen palveluissa.

48.900 euron

lisätalousarvio

Kirkkoneuvosto päätti esittää kirkkovaltuustolle, että se myöntää lisätalousarvioon vuodelle 2023 palkkoihin 31.400 euroa ja henkilösivukuluihin 7.500 euroa sekä Taipalsaaren kirkon korjaukseen 10.000 euroa. Savitaipaleen ja Taipalsaaren kirkkojen katoissa on molemmissa korjaustarvetta. Taipalsaaren kirkon ikkunoiden korjaus on myös ajankohtaista, pöytäkirjassa todetaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *