Siirry suoraan sisältöön

Kanisterit yksi Nuori näyttämö -ryhmistä

Lemin nuorisoseuran nuorten näytelmäryhmä Kanisterit tietää jo, mitä esittää ensi kaudella, silä se valittiin Nuori näyttämö -ryhmäksi.

Kanisterit päättyneen kauden näytelmässään.

Nuori näyttämö -hankkeeseen valittiin valtakunnallisesti 27 nuorten näytelmäryhmää 16 eri paikkakunnalta eri puolilta Suomea. Ne toimivat ammattiteattereiden tukemina, ja pääsevät esiintymään ammattiteattereiden olosuhteissa yhteisillä teatterifestivaaleilla.

Lemin nuorisoseuran Kanisterit on mukana Lappeenrannan kauupunginteatterin ryhmässä yhdessä Lappeenrannan Steinerkoulun 8.-luokkalaisten ja Taidekoulu Estradin teatteriryhmän kanssa.

Nuori näyttämö -hanke tuo samalla esille kolme uutta kotimaista nuortennäytelmää ja yhden käännöstekstin. Kanistereiden näytelmä tulee olemaan Marko Järvikallaksen kirjoittama Kirsikkapommi.

Kirsikkapommi tutkii perhedynamiikkaa murrosiän kynnyksellä olevan pojan näkökulmasta, mutta tekstin katse tarkentuu perinteisen perhenäytelmän yli. Pojan perhe on hajoamisen partaalla monelta suunnalta, kunnes jotain ihmeenkaltaista tapahtuu. Vai tapahtuuko sittenkään? Näytelmä kysyy ilahduttavan suoraan, millainen merkitys on sillä, mihin valitsemme uskoa. Teos antaa katsojalle myös mahdollisuuden eettisten kysymysten pohdintaan suhteessa toislajisiin, kirjoittaa Nuorten näyttämön dramaturgi Kati Kaartinen.

Nuori näyttämö -paikallisfestivaalit järjestetään ensi vuoden keväällä. Lappeenrannan kaupungiteatterin festivaali on 20. huhtikuuta 2024. Osa paikallisfestivaalien näytelmistä ja ryhmistä nähdään vielä loppukatselmuksessa Suomen kansallisteatterin pienellä näyttämöllä 16.-18. elokuuta 2024.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *