Siirry suoraan sisältöön

Kesä on tullut – ja tapahtumat sen myötä

Teksti ja kuvat Sirkka-Liisa Vaalivirta

Lauantaina amupäivävällä Savitaipaleelle ajellessani ihmettelin nuoria koivuja tien varrella  – joka ikinen oli pukeutunut Käärijän vihreään! Miten jännittävää. Sen sijaan Savitaipaleen torilla oli hyvin paljon kirkkaan punaista, sillä siellä oli perinteinen Punaisen ristin päivä.

Oli arpajaisia, vohvelikahvio, ilmainen rokkatarjoilu,

resgue-koirahahmo jakoi punaisia ilmapalloja, ja tanssitti neitokaisia.

Sää oli miltei helteinen, joten paljasjaloinkin oli tapahtumaan uskaltauduttu. Ohjelmaa oli monenlaista, jos vain malttoi kuunnella ja katsella, kun pitkästä aikaa näin kesätunnelmissa tavattiin.

Tänä lauantaina normaalit lauantain toriesiintymiset aloitti Ukkökööri säestäjinään Veikko Muukka ja Markku Hongisto.

Laulu kajahteli komeasti, vaikka tuuli tuppasikin kuljettamaan sitä Kuolimon sinisille laineille päin, ja laulajista puuttui ainakin 91-vuotias Aatu, jolla kotisilla odottivat polttopuuhommat… Kauniisti muisti kuoro huomista juhlapäivää, ja lauloi onnittelulaulun äideille…

Tottakai kuultiin myös Terttua ja Heikkiä, mutta tässäpä tällä kertaa myös Sirkka-Liisa ja Heikki. Eikä ole juhlat eikä mitkään, jollei puheita pidetä.

Tässä Leena Saramies kertoo miten Punaisen ristin vapaaehtoiset ovat vastaanottaneet ukrainalaiset perheet tänne Savitaipaleelle:

Uudet kodit on sisustettu ja hankittu kaikki,mitä perheissä tarvitaan, on tehty retkiä ja yritetty oppia ymmärtämään toinen toistaan, vaikkei aina kielitaitoakaan olisi. Eivät ole perheet oman onnensa varaan täällä joutuneet.

Punaisen ristin arvot löytyivät paidan selkämyksestä.

Torilla annettiin myös elvytysopetusta ja sydäniskurin käyttöönkin tutustuttiin. Täss Anne-nukkea elvyttävät Paula Hirvi ja Mohamed Saleh.

Jotain torilta toki puuttui – eipä ole koko keväänä nähty eikä kuultu tuttua iloista naurua ja runsaita kesäkukkalaatikoita ja amppeleita. Saapa nähdä, hoksaako joku ruvata paikkaamaan Sirkkusen puutarhan kesäkukkamyyntiä torin laitamalla.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *