Siirry suoraan sisältöön

Kunnantuvalle avautuu kirpputori

Lemin kunnantupa saa kesän alkaessa uutta elämää kirpputorin muodossa.

Ritva Laurikainen (vas.), Heli Pousi ja Anneli Lattu järjestivät keskiviikkona tavaroita lauantaina avautuvalle kirpparille.

Toukkalantien joulumyymälän ja lukuisten järjestöjen kirpputoriaktiivit Ritva Laurikainen ja Anneli Lattu järjestelivät keskiviikkona tavaroita Lemin kunnantuvan valtuustosalissa ja toimiston puolella. Lauantaina 3. kesäkuuta siellä avautuu kirpputori, jonne myytäviä tavaroita voi tuoda kuka tahansa. Pöytäpaikasta peritään kymmenen euron maksu.

Myynti tapahtuu yhteisen kassan kautta, ja sitä varten jokaiselle tavarantoimittajalle annetaan oma koodinumero, jonka kautta raha ohjautuu oikealle ihmiselle.

– Voi tulla silloin, kun kirpputori on avoinna, tai ottaa yhteyttä etukäteen koodia varten, Ritva Laurikainen sanoo,

Hänen puhelinnumeronsa on 040 358 4582.

Kirppari käy myös lelukaupasta.

Noin 15 henkeä on jo tehnyt paikkavarauksen. Kaikille halukkaille myyntipaikka löytyy, naiset vakuuttavat.

– Ja tavaraa voi myös lahjoittaa myytäväksi VPK:n hyväksi, Anneli Lattu lisää.

Myytävänä on jo kaikenlaista tavaraa astioista leluihin ja kirjoihin, vaatteista huonekaluihin. Myös siemenperunaa on saatavilla.

Anneli Lattu toi myytäväksi yli jääneet Lemin punasen ja Lemin kirjavan siemenet.

Mukana kirpparitouhussa on myös Heli Pousi, jonka puolison Tuomas Kiljusen yhtiö omistaa vanhan kunnantalon. Vaikka kunnan väki lähti talosta sisäilmaongelmien takia, estettä huoneiden käyttöön kirpputorina ei ole.

– Olen tarkistanut asian terveystarkastajilta. Heillä ei ole mitään päätöstä, joka estäisi tilojen käytön, Pousi kertoo.

Naiset somistivat kunnantuvan eteisen pitsiverhoin.

Kirppari avataan nyt lauantaina 3. kesäkuuta, ja se toimii ainakin heinäkuun 9. päivään saakka. Se on avoinna viitenä päivänä viikossa: lauantaisin ja sunnuntaisin kello 10-14 sekä keskiviikkoisin, torstaisin ja perjantaisin kello 10-13. Maanantaisin ja tiistaisin se on suljettu.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *