Siirry suoraan sisältöön

Tilintarkastajat: Lemin taloussuunnitelma alijäämien kattamiseksi riittämätön

Tilaintarkastajat eivät puolla puolla vastuuvapautta Lemin kunnanhallituksen jäsenille ja kunnanjohtajalle 34.135,40 euroa alijäämäiseksi jääneen tasapainainotussuunnitelman takia.

Tilintarkastaja Ulla-Maija Tuomelan BDO Audiator Oy:stä allekirjoittamassa tilintarkastuskertomuksessa todetaan, että Lemin kunnan taseessa on 31.12.2022 tilanteessa kertynyttä alijäämää tilikaudelta ja edellisiltä
tilikausilta yhteensä 1.496.035,40 euroa. Tuo alijäämä olisi pitänyt kattaa vuoden 2022 loppuun mennessä.

Kuntalain mukaan taloussuunnitelman on oltava tasapainossa tai ylijäämäinen. Voimassa olevan taloussuunnitelman 2023-2025 mukaan kertyvä ylijäämä ei kuitenkaan riitä kattamaan kertynyttä alijäämää, ja suunnitelmakauden jälkeen alijäämää jää edelleen kattamatta 34.135,40 euroa, kertomuksessa todetaan. Tasapainotusohjelma ei siten ole riittävä.

Kunnan tasapainotusohjelma ei ole näin ollen riittävä, tilintarkastajat toteavat ja muistutuksena esittävät, että kunta ei ole päättänyt kuntalain edellyttämistä toimenpiteistä. Muilta osin kunnan hallintoa on hoidettu lain ja valtuuston päätösten mukaisesti.

Muistutuksen vuoksi tilintarkastajat eivät puolla vastuuvapautta kunnanhallituksen jäsenille ja kunnanjohtajalle. Muille tilivelvollisille sitä puolletaan.

Tarkastuslautakunta merkitsi tilintarkastuskertomuksen tiedoksi ja päätti pyytää kunnanhallituksen jäseniltä ja kunnanjohtajalta kuntalain mukaiset selitykset 19. toukokuuta mennessä. Maanantaina 15. toukokuuta kokoontuva päättää selityksistä tarkastuslautakunnalle kunnanjohtajan esityksen mukaisesti.

Vastuuvapaudesta päättää kunnavaltuusto.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *