Siirry suoraan sisältöön

Hakamäki valmistautuu kesään

Teksti ja kuvat Sirkka-Liisa Vaalivirta

Savitapaleen Hakamäen museotuvan näyttely ”Kulhosta kippoon ja kuppiin”  kasvaa pitkin kesää, sillä sinne voi tuoda esineitä vielä tänäisen avajaispäivän 20.6. jälkeenkin.  Näyttely koostuu ruokailuvälineistä ja -asioista. Puisista peltisiin, alumiinisiin, porsliinisiin, muovisiin ja emalisiin… kas kummaa, nyt ollaan taas jo menossa takaisin puuhun, kertakäyttöastioina! 

Savitaipaleen kotiseutuyhdistys piti kevätkokouksensa keäisissä tunnelmissa.

Näyttely tulee olemaan auki 6. elokuuta asti  jolloin tuuletetaan samalla kansallispuvut, ja siiihen väliin mahtuu monenlaisia tapahtumia, tyhjänä on sentään vielä 30.heinäkuuta. Tänä vuonna mitään suuria juhlia kotiseutuyhdistys ei järjestä, mutta toki Välijoki tuo Laiskimuksensa katsottavaksi, eikä Hakamäki soimastakaan lakkaa.

Kokousväki kantoi huolta Hakamäen rakennuksista ja kaadetuista puista.

Kevätkokouksessa harmiteltiin, että museo rakennukset on tarkastajien toimesta luokiteltu vain vanhoiksi rakennuksiksi, ei siis arvokkaiksi. oinen suuri suru oli Lahjametsän kanssa. Ikäviä viestejä on kyliltä tullut, eikä mieli ole hyvä  asiasta vastaavillakaan, kun hieno metsä piti kaataa siihen pesiytyneen kirjanpainajan takia.

Monenlaista mukavaakin suunniteltiin. Pohdittiin mahdollisuuksia yhdistää jotenkin Europaeus ja Lönnrot koitiseutuyhdistyksenkin puitteissa, ja bussiretkiä vanhoille opinahjoille. Taru Järvimiehellä oli jo alustava suunnitelma reiteistä, hinnoista ja ruokapaikasta hyvällä alulla.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *