Siirry suoraan sisältöön

Hautausmaista ja rahastoista aloitteet kirkkovaltuustossa

Tiistaisessa Taipaleen kirkkovaltuuston kokouksessa jätettiin valtuustoaloite hautausmaiden valaistuksesta, vesipisteistä ja jätehuollosta.

Aloitteessa toivotaan, että liikkuminen hautausmailla ja hautojen hoito olisi turvallista ja mahdoliisimman vaivatonta. Aloitteen jättäneet katsovat, että seurakunnan hautausmailla jäteastioiden koko ja määrä ei ole riittävä, minkä takia astiat usein pursuavat yli. Niitä tulisi sijoittaa myös keskelle hautausmaita, ihmisten kulkureiteille.

Aloitteessa toivotaan myös rikkoontuneiden valaisimien ja toimimattomien vesipisteiden korjaamista.

Aloitteen jättivät Anu Karhu, Ritva Laurikainen, Petteri Holopainen, Päivi Pokkinen, Maija Saimalahti, Elma Mikkola, Kari Manninen ja Kia Hänninen.

”Testamenttirahastojen

hoito kuntoon”

Anu Karhu jätti myös toisen valtuustoaloitteen. Siinä hän vaatii seurakunnan testamenttirahastojen hoitoa rahastojen sääntöjen mukaisesti. Hän katsoo, että Taipaleen seurakunnassa ei ole koko sen toiminta-aikana käsitelty testamenttirahastoja, kuten kuuluisi.

Taipaleen seurakunnalla on kolme Lemiltä tullutta testamenttirahastoa, ja niillä säännöt, joita seurakunnan tulee noudattaa, hän toteaa aloitteessaan. Niiden kirjanpito tulee hoitaa seurakunnan kirjanpidossa erityiskatteisina rahastoina. Kirkkovaltuuston tulisi hyväksyä rahastojen toimintasuunnitelmat, talousarviot ja tilinpäätökset. Kirkkoneuvosto päättää rahastojen varojen käytöstä, aloitteessa todetaan.

Juttua korjattu 14.16. kello 17.10. Lisätty Kari Mannisnen aloitteen tekijöihin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *