Siirry suoraan sisältöön

Irja Mikkolan muistokirjoitus Helsingin Sanomissa

Helsingin Sanomissa julkaistiin keskiviikkona muistokirjoitus huhtikuussa kuolleesta Irja Mikkolasta. Tekstiilitaiteilija Irja Mikkola tuli lemiläisille tutuksi Aapo Pekarin puolisona ja Taikalyhdyn emäntänä.

Aapo Pekari ja Irja Mikkolan Taikalyhdyssä kesällä 2014.

Arkkitehti Juhani Pallasmaan laatimassa kirjoituksessa kerrotaan 90-vuotiaana kuolleen Irja Mikkolan merkittävästä urasta tekstiilitaiteilijana – muun muassa 12 kirkkotekstiilistä – ja elämästä hänen ja puolisonsa arkkitehti Kirmo Mikkolan taiteilijakodissa.

Kirjoituksen viimeinen kappale kertoo Aapo Pekarista, Taikalyhdystä ja Irja Mikkolan lemiläisestä ystäväpiiristä.

Avainsanat:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *