Siirry suoraan sisältöön

Juhannuspottuja

Teksti ja kuvat Sirkka-Liisa Vaalivirta

Voi miten innoissaan Mäntyperän eukko pitkin kevättä istuteli pottuja… tai oikeastaan itäneista potuista silpastuja ituisia kuoria  – ensin ruukkuihin, sitten vähän isompiin ja lopulta isoihin ämpäreihin. Kovasti kehuskeli, että juhannujsena syödään uusia pottuja…

Pitkän hallavarjelun, kastelun ja ulkoiluttamisen jälkeen eukko sitte nykäisi yhden varsin tuuhean ja vahvakasvuisen varren ämpäristä, ja siinäpä tuota nyt on saalista ihailtavaksi asti….vaan eipä juuri syötäväksi.

Mutta sanansa tämä eukkonen kuitenki pitää – Savitaipaleen torilta löytyvät näet lemiläiset Paakon potut, uudet ja varsin makoisat   – Hyvää juhannusta!

Avainsanat:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *