Siirry suoraan sisältöön

Olkkolan hovissa alkoi kesä

Teksti ja kuvat Sirkka-Liisa Vaalivirta

Lauantai-iltana 10. kesäkuuta Olkkolan Hovin pihaan Savitaipaleella oli pysytytetty viime kesän malliin valtava huviteltta. 

Hyvissä ajoin oltiin musiikkia odottelemassa, joten oli aikaa kierrellä kaunis auringossa välkehtivä rantamaisema, etsiä juuri aitaukseen löytäneet määkivät kesävieraat ja seurata rauhassa kiireistä henkilökuntaa, joka kantoi vesikannuja, laittoi lippusiimaa kulkua ohjaamaan ja valmisteliteltan ulkopuolelle järjestettyä tarjoilupistettä.

 Viime kesänähän se oli teltan sisällä ja vei todellakin aika ison tilan. Teltan ulkopuolella oli myös tupakointialue,jolla silläkin näkyy vielä nykyäänkin käyttöä olevan. Mutta teltassa oli nyt todella paljon tilaa. Vip-alue oli rajattu punaisella nauhalla, ja vapaata tilaa ruohomatolla oli mukavasti vaikkapa tanssijalankin liikuttamiseen.

 Varsinainen musiikkiohjelma alkoi noin tunnin odottelun jälkeen kun lavalle nousi Kivikkharju Quintet, jossa soittavat Sanna Pulkkinen (laulukin), Ismo Niinimäki (basso), Heikki Pylkkö (sähköpiano), Simo Tuura (kitara), ja Hannu Mäntynen, joka yllätti upealla laulullaan ainakin Mäntyperän eukon. Heidän musiikkinsa oli vähän jatsahtavaa, rajuakin, ja sisälsi tuttuja englanninkielisiä lauluja – ainakin yksi kappale taisi olla ihan omaa tuotantoa.

Katja ja Antti Band esiintyi myöhäisemmässä illassa, mutta talon isännän Tommi Naakan mukaan musiikki loppuu klo. 23, jolla huomioidaan karavaanialueella yöpyvien matkalaisten yöunet.

Katja Heinonen ja Antti Lapatto esittävät yleensä kaunista, herkkää, soinnukasta musiikkia, mutta näyttivät nyt rumpalilla vahvistettuna, että hyvinkin rajut sävelet ja soinnut  onnistuvat myös.

Iloisesti ja kauniisti se lähtee raskaankin tapainen rokki, ja teltan ulkopuolella nuori fani, jolla ikä ei vielä ”kaljatelttaan” riitä, lauloi kaikki laulut täysin rinnoin. Ainakin kerran (olisiko ollut torilla viime kesänä Katja kutsui hänet mukaan laulamaan  – saa nähdä, jos jossain kesätapahtumassa nuoren neidon toive jälleen toteutuu! Ainakin heinäkuun puolella Katja ja Antti pitävät lasten laulu-j a leikki-illan täällä Olkkolassa, jonne lienee tällaiset mummelitkin riemumielin haluavat tulla!

Tällä kertaa teltan iloista oli meidän lähdettävä harmittavasti kesken pois, mutta meno varmaan yltyi, sillä ensimmäiset neitokaiset olivat jo ottamassa rytmikkäitä askelina musiikin tahtiin aivan lavan edessä. Aika hyvä alku telttakesälle!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *