Siirry suoraan sisältöön

Musiikkijuhliin enää runsaat kaksi viikkoa

Lemin musiikkijuhlat käynnistyvät runsaan kahden viikonn päästä keskiviikkona 26. heinäkuuta yhteislauluilla Laululavalla. Avajaiskonsertissa kirkossa torstaina 27. päivä kuullaan oopperasäveliä.

Sopraano Emilia Vesalainen-Pallas laulaa ja laulattaa Laululavalla keskiviikkona 27. heinäkuuta.

Laululavan ilmaistapahtumassa keskiviikkona 26. heinäkuuta esilaulalajina toimivat sopraano Emilia Vesalainen-Pallas ja musiikkijuhlien taiteellinen johtaja, baritoni Jussi Vänttinen. Säestäjänä toimii pianisti Jussi Lepistö. Yhteislaulun ohella kuullaan myös taitelijoiden omia esityksiä.

Jussi Vänttinen
Juho Lepistö

Tänä kesänä juhlitaan musiikkijuhlien 40 vuotta. Laululavalle saapuvaa yleisöä pyydetäänkin mahdollisuuksien mukaan pukeutumaan kansallispukuihin juhlan kunniaksi. Lemi laulaa! -yheislauluilta alkaa kello 16 ja päättyy kello 19.

Juhlien avajaiskonsertissa kirkossa 27. päivä kello 19 kuullaan operetti- ja opperasäveliä sopraano Marjukka Tepposen ja baritoni Kevin Greenlawn esittäminä. Säestäjänä heillä on pianisti Jukka Nykänen.

Kevin Greenlaw ja Marjukka Tepponen.

Yhdysvaltalainen baritoni Kevin Greenlaw debytoi Suomessa vuonna 2013 Turun Figaron häissä Kreivin roolissa, keväällä 2015 Sibeliuksen Kullervo-sinfonian nimiroolissa ja keväällä 2016 Don Giovannin nimiroolissa Jyväskylän Oopperassa. Hän teki menestyksekkään debyyttinsä Suomen Kansallisoopperassa laulamalla nimiroolin suurmusikaalissa The Phantom of the opera.

Greenlawn puoliso kuopiolaislähtöinen sopraano Marjukka Tepponen lauloi debyyttinsä Jyväskylän Oopperan La Traviatan Violettana (2008), ja siitä lähtien hän on ollut vakiovierailija niin maakuntaoopperoissa, Savonlinnan Oopperajuhlilla kuin Suomen Kansallisoopperassakin. Ulkomaandebyyttinsä Tepponen teki Grazin oopperan La Bohémen Mimín roolissa (2010). Tepposen merkittävimpiin rooleihin on kuulunut Jevgeni Oneginin Tatjana, jonka hän lauloi keväällä 2022 myös Metropolitan oopperassa New Yorkissa.

Lemin musiikkijuhlilla ei pariskuntaa ole aiemmin kuultu. Sen sijaan heidän säestäjänsä Jukka Nykänen on tuttu useammaltakin kesältä. Hän on erittäin monipuolinen pianisti, säveltäjä ja sovittaja. Hän on työskennellyt laulumusiikin, oopperan, teatterin ja orkesterimusiikin sekä radion ja TV:n parissa. Hän on soittanut mm. Radion sinfoniaorkesterin, Helsingin kaupunginorkesterin, Vantaan viihdeorkesterin ja Retuperän WBK:n solistina ja esiintynyt mm. Helsingin juhlaviikoilla, Kuhmon kamarimusiikissa ja Espoon kansainvälisellä pianoviikolla – ja Lemin musiikkijuhlilla.

Jukka Nykänen

Katkeransuloisia kohtaamisia -avajaiskonsertissa kuulijat viedään keskelle ooppera- ja operettiklassikoiden kiihkeitä tapahtumia ja tunnelmia. Konsertin ohjelmassa on aarioita ja kohtauksia mm. oopperoista Pajatso (R.Leoncavallo), Jevgeni Onegin (P.Tšaikovski) ja Faust (C.Gounod) ja Madame Butterfly (G.Puccini).

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *