Siirry suoraan sisältöön

Musiikkijuhlilla oopperaa lapsille

Lemin musiikkijuhlilla kuullaan ja nähdään Mozartin Taikahuilusta lapsiyleisölle sovitettu miniooppera. Taikahuilu esitetään Tapiolassa lauantaina 29. elokuuta kahdesti: kello 11 ja kello 14.

Lastenooppera Taikahuilu on Suomen Kansallisoopperan ja -baletin tuotantoa. Se sai ensi-iltansa Helsingissä tammikuussa 2016.

Lemin musikkijuhlien ohjelmasivuilla valaistaan Taikahuilun juonta: ”Papagenolla on melkoinen päivä: ensin pitää pelastaa prinssi Tamino dinosauruksen kynsistä, sitten on etsittävä prinsessa Pamina ja läpäistävä pääsykoe Sarastron kerhoon. Niin kuin siinä ei olisi tarpeeksi ongelmia tavalliselle lintubongarille, pitää vielä keksiä keino, jolla päästään eroon kimeä-äänisestä Yön kuningattaresta. Ja lisäksi pitäisi välttämättä jostain löytää ikioma Papagena. No huh-huh! Tällaisesta ei kyllä selviä ilman taikasoittimia. Mahtaisiko Papagenolla olla sellaisia?”

Papagenon ja muissa miesrooleissa laulaa baritoni Jussi Vänttinen, Papagenana, Yön kuningattarena ja muissa naisrooleissa kuullaan sopraano Johanna Isokoskea.

Jussi Vänttinen
Johanna Isokoski

Huilua esityksessä soittaa Martta Jämsä ja kitaraa Otto Kentala.

Martta Jämsä
Otto Kentala

Esitykseen on vapaa pääsy, ja se sopii kaikille 2-vuotiaista lähtien. Esityksestä tarkemmin musiikkijuhlien ohjelmasivuilla.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *