Siirry suoraan sisältöön

Upeita esityksiä, vaihtuvia tunnelmia

Lemin musiikkijuhlat ovat edenneet jo loppupuolelle. Yleisölle on tarjottu toinen toistaan upeampia esityksiä.

Perjantai-illan pieni vakava messu, Petite messe solennelle, oli vaikuttava esitys.

Perjantainen särälounaskonsertti soitettiin sadesäästä johtuen sisällä kotiseutumuseolla. Yleisö ja soittajat mahtuivat museotupaan, ja tuloksena oli intiimin kotoisa musiikkihetki, paikalla olleet kehuvat.

Esiintyjillä oli lievää tilapulmaa perjantai-illan kirkkokonsertissa, kun permantoalueelle alttarin eteen mahdutettiin neljä solisitia, 12-henkinen kuoro, kaksi pianistia ja yksi harmoonin soittaja. Ja lisäksi flyygeli, piano ja harnooni.

Onneksi mahtuivat, sillä kokoonpanolla oli tarjottavanaan esitys, jollaista ei ennen ole Lemillä nähty: kokonainen latinankielinen messu neliäänisesti, pianoilla ja harmoonilla säestettynä. Gioachino Rossinin 1800-luvun alussa säveltämä teos istui upeasti Lemin 1700-lukulaiseen puukirkkoon, jossa neliääninen veisuu on tuttua.

Saraston iltapäiväkerho ja

Papagenon taika-äppi

Lapset ja aikuiset saivat lauantaina nauttia ihan oikeasta oopperasta, kun Suomen kansallisooppera toi Tapiolaan pienoisoopperan Taikahuilu. Opperan aariat olivat tuttuja Wolfgan Amadeus Mozatin kokopitkästä Taikahuilusta, mutta puolen tunnin esityksessä oli käsikirjoittaja Juhani Koivisto ottanut aika lailla vapauksia: ilkeä Sarasto piti iltapäiväkerhoa, jossa ruutuaika oli rajoittamaton, ja linnustaja Papageno löysi Papagenansa puhelimeensa ladatun taika-äpin avulla.

Käsikirjoittaja, sovittaja ja ohjaaja Juhani Koivisto opasti ennen esiystä, kuinka oopperassa käyttäydytään. Suurin osa yleisöstä tuntui tietävän sen jo ennestään.
Oopperan toteuttivat kitaristi Otto Kentala (vas.), huilisti Martta Jämsä, sopraano Johanna Isokoski, baritoni Jussi Vänttinen ja näyttämömestari Timo Mokkila.

Juhlien taiteellisella johtajalla Jussi Vänttisellä oli kiireinen iltapäivä, kun hän riensi Papagenon roolistaan juontamaan ja laulamaan torikarkeloissa ja sieltä Taikhuilun toiseen näytökseen. Laululavalle hänen kanssaan nousivat mezzosopraano Maiju Vaahtoluoto, tenori Johan Krogius ja pianistit Jussi Littunen ja Juha Lepistö.

Jussi Littunen säesti Maiju Vaahtoluotoa.
Aurikoinen sää suosi laululavakarkeloita ja kesätoria lauantaina.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *