Siirry suoraan sisältöön

Erkki Lintusta muisteltiin messussa

Värtsilän kirkko täyttyi väestä sunnuntaina rovasti Erkki Lintusen muistomessussa.

300 istumapaikan kirkko oli liki täynnä.

Lemillä kirkkoherrana, kunnallispoliitikkona ja musiikin ystävänä vaikuttanut Erkki Lintunen oli itsenäisen Värtsilän seurakunnan viimeinen vakituinen kirkkoherra. Värtsilässäkin hän ehti toimia sekä seurakunnan että koko yhteisön hyväksi monin tavoin, ilmeni pastori Pauliina Kainulaisen pitämässä muistopuheessa. Hän ja muistomessun toinen toimittaja, pastori Jari Kainulainen toimivat Värtsilän vt. kirkkoherroina Erkki Lintusen jälkeen ennen seurakuntaliitosta Tohmajärveen.

Erkki Lintusen, Pauliina Kainulaisen ja Jari Kainulaisen kuvat ovat rinnakkain Värtsilän seurakuntalon seinällä.

Muistopuheessa muistettiin myös Erkki Lintusen toiminta Lemillä, muun muassa Lemin musiikkijuhlien hyväksi.

Värtsilän vuonna 1950 valmistunut kirkko oli Erkki Lintusen silmäterä; muistomessussa kerätty kolehti meni kirkon hyväksi. Erkki Lintunen oli siunattu jo aiemmin. Hänen hautapaikkansa on sotien jälkeen perustetulla Värtsilän hautausmaalla, joka on nimeltään Leminrinteen hautausmaa.

Värtsilän kirkko oli Erkki Lintusen silmäterä. Sunnuntaina kirkko täyttyi häntä muistavista.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *