Siirry suoraan sisältöön

Jäteastioiden paikka työterveyskysymys

Hautausmaiden jäteastioiden siirto keskeltä hautausmaata aidan viereen on puhuttanut hautojen hoitajia Taipaleen seurakunnan hautausmailla jo pitemmän aikaa. Kesällä joukko kirkkovaltuutettuja esitti aloitteessaan, että astioita pitäisi olla myös keskellä hautausmaita.

Lemin hautausmaalla astiat ovat kiviaidan vieressä Punaportinkadun puolella.

Jos jäteastioita olisi enemmän, ne eivät pursuisi yli äyräiden, aloitteessa todettiin myös.

Kirkkoneuvostolle esitetyssä selvityksessä syyksi siirrolle todetaan se, että jäteauto ei voi noutaa astioita keskeltä hautausmaata. Traktorilla astiat noudettaessa suntioiden selät ovat kovilla, kun painavat astiat, etenkin biojäteastia. pitää nostaa traktorin lavalle.

Aloitteessa vaadittiin myös, että hautausmaiden valaistusta tulisi parantaa ja pitää kunnossa, jotta liikkuminen hautausmailla olisi turvallista.

Kirkkoneuvostolle annetussa sevityksessä todetaan, että valaistus on sähkösuunnittelun yhteydessä todettu riittäväksi. Rikkinäisistä valaisimista pyydetään hautausmailla kävijöitä tekemään ilmoitus vastuuhenkilöille tai seurakunnan palautelinkin kautta.

Siinä muistutetaan myös, että valaistusta ja turvallista liikkumista koskee myös tammikuussa 2019 vahvistettu hautausmaiden johtosääntö. Sen mukaan yleisöllä on vapaa pääsy hautausmaille kesäaikana (touko-elokuussa) kello 7-22.30 ja muuhun aikaan vuodesta valoisaan aikaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *