Siirry suoraan sisältöön

Kunnanjohtaja esittää muutosneuvottelujen käynnistämistä

Lemin kunnanjohtaja Kati Rekola esittää maanantaina kokoontuvalle kunnanhallitukselle, että se päättää käynnistää kunnan koko henkilöstöä koskevat muutosneuvottelut.

Esitystään kunnanhallitukselle kunnanjohtaja perustelee talouden ajautumiselle kriisitilaan ja arviointimenettelyn todennäköisellä alkamisella. Aiemmin kertyneitä alijäämiä ei saatu katettua viime vuoden loppuun mennessä, eikä tänä vuonna näyttäisi syntyvän niin paljoa ylijäämää kuin budjetissa on arvioitu: 483.700 euron ylijäämän sijaan ennuste näyttää 176.500 euroa.

Kunnanjohtaja esittää, että kunnassa käynnistetään koko kuntaa koskeva muutosneuvottelu tavoitteena löytää toimintakuluja pysyvästi leikkaavia säästöratkaisuja. Tarvittavien säästöratkaisujen euromäärä tarkentuu talousarvion laadinnan aikana.

Muutosneuvottelut on suunniteltu aloitettavaksi välittömästi kunnanhallituksen päätöksenteon jälkeen. Neuvotteluesitys jätetään lain edellyttämällä tavalla vähintään viisi päivää ennen neuvottelujen aloittamista. Neuvotteluja käydään vähintään kuuden viikon ajanjaksona niiden alkamisesta lukien, esityslistalla todetaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *