Siirry suoraan sisältöön

Lemin uusi seurakuntatalo maksaa 1,6 miljoonaa

Taipaleen seurakunnan kirkkoneuvostolle esiteltiin Lemin uuden seurakuntatalon luonnospiirustukset. Vanhan purkamisen ja uuden talon rakentamisen on arvioitu maksavan 1.607.000 euroa arvonlisäverottomana.

Suunnitteilla on vanhan seurakuntatalon korvaaminen uudisrakennuksella.

Luonnospiirukstuksia oli kirkkoneuvostolle esittelemässä projektiarkkitehti Kaisa-Mari Mustonen Granlun Oy:stä. Julkisuuteen luonnoksia ei ole annettu.

Koska nykyinen seurakuntatalo sijaitsee valtakunnallisesti merkittävällä kulttuurihistoriallisella alueella, on uudisrakennuksen luonnokset lähetettävä Museovirastolle ja ELY-keskukselle lausuntoa varten. Kirkkoneuvosto keskusteli piirustuksista, ja viranhaltijat jatkavat suunnittelijan kanssa talon suunnittelua.

Kiviaitoja halutaan korjata

Kirkkoneuvosto esittää kirkkovaltuustolle, että se myöntäisi 78.000 euron lisämäärärahan seurakunnan hautausmaiden kiviaitojen hätäkorjauksiin. Pahimmat sortumakohdat on hautausmailla merkitty muovinauhoin. Hinta-arvioita on pyydetty kahdelta urakoitsijalta.

Lemin hautausmaan aidassa on runsaasti sortumia, mutta ei muovinauhoja.

Kirkkoneuvosto esittää kirkkovaltuustolle, että se hyväksyy vuokrasopimuksen 8,2 hehtaarista Peltoinlahden kylässä Savitaipaleen kirkonkylän eteläpuolelle suunniteltua aurinkovoimalaa varten. Vuosivuokra hehtaarilta on 950 euroa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *