Siirry suoraan sisältöön

Muutosneuvottelut käyntiin, koulusta etsitään säästöjä

Lemin kunnanhallitus päätti, että kunta käynnistää koko henkilökuntaa koskevat muutosneuvottelut. Tavoitteena on löytää pysyviä säästöratkaisuja.

Neuvottelut käydään kunnan virallisessa yhteistyötoimikunnassa ja neuvotteluihin kutsutaan varsinaisten jäsenten lisäksi myös kaikkien kunnan työntekijöitä edustavien ammattiliittojen luottamusmiehet /luottamushenkilöt.

Kunnanhallituksen kokouksessa maanantaina oli esillä myös erityisesti opetustoimeen liittyviä säästöjä. Kunnanhallitus päätti myöntää täyttöluvat kolmen koulunkäynninohjaajan tehtävään lukuvuodeksi 2023-2024. Lisäksi kunnanhallitus päätti pyytää selvitystä, onko opetusryhmien järjestelyillä ja muilla mahdollisilla keinoilla mahdollista saada resurssitarpeeseen vähennystä.

Päätös koulunkäynninohjaajien palkkaamisesta syntyi äänestyksen jälkeen. Kunnanjohtaja oli kokouksessa käytyjen ehdotusten myötä esittänyt, että lupa myönnetään vain syyslukukaudeksi ja samalla selvitetään mahdollisuuksia resurssitarpeen vähentämiseen. Antti Junnin (sd) vastaesityksen kannalla äänestyksessä olivat myös Esa Makkonen (kok), Jarmo Tölski (kesk) ja Anu Karhu (kesk). Mervi Rings (kok), Jarkko Ovaskainen (kesk) ja Nina Värtö (kesk) olisivat antaneet luvan vain syyslukukaudeksi.

Kunnanhallitus lähetti rehtorin valmisteltavaksi, miten Lemin koulujen johtamisjärjestelmiä voitaisiin muuttaa nykyisestä. Nyt Koulukeskuksen koulun rehtori on myös Kuukanniemen koulun rehtori. Hänellä ei ole opetusvelvollisuutta. Sen lisäksi Koulukeskuksessa on neljä ja Kuukanniemen koulussa yksi apulaisjohtaja, joille maksetaan tehtävästä palkanlisää. Johtajatyöt vähentävät heidän opetusvelvollisuuttaan.

Selvitettäväksi tulee nyt, millaisia vaihtoehtoisia johjamisjärjestelmiä voitaisiin harkita otettavaksi käyttöön ja tulisiko kyseeseen virka-apulaisrehtorijärjestelmään siirtyminen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *