Siirry suoraan sisältöön

Musiikkia ja makkaraa Nälkäpäivänä

Teksti ja kuvat Sirkka-Liisa Vaalivirta

Pientä sateen uhkaa oli Nälkäpäivänä Savitaipaleen torilla torin yllä kieltämättä tapahtuman alusta asti. Kansa pysytteli turvallisesti lehmusten ja katosten lähistöllä, vain rohkeimmat kantoivat vohvelikahvinsa pöydän ääreen.

Tanssimaankaan ei kovin moni uskaltautunut.

Mäntyperän eukkokin hämmästyi autosta ulos kavutessaan: Einolan lavalla oli vain yksi mies, vaikka kuulosti kokonaiselta orkesterilta. Mutta ei sentään kuka tahansa mies, vaan oikea tangokuningas, Jukka Hallikainen.

Nykytekniikkaa piti todella ihailla, ääni kuulosti hyvältä ja eheältä, kaikista sanoista sai selvää, ja miten kätevästi esiintyjä hoiti homman. Niin luonnikkaasti hän keskusteli yleisönsä kanssa, että sai olon tuntumaan kotoisalta. Siinä kahvitellessaan eukkokin koitti tarkkana kuunnella juttuja, mutta eipä ole varma kenen tarina milloinkin lähimpänä korvaa oli, vastuu siis jäänee taaskin lukijalle….

ukka kertoi ajavansa paljon , ”en toki valita, mutta pikku-Honda saa kyllä kyytiä!”, tänään oli liikkeelle lähdetty Iisalmesta, täältä jatketaan Seinäjoelle. Kyllä siinä matkaa tulee, ja korosti vielä, ettei aja ylinopeutta. Koti on kuitenkin Miehikkälässä, sen komean kirkon luona, hautuumaan takana.

Uusi kappale ”Nuorallatanssija” oli saanut Hallikaiselta toiveet sanoittajalle;  47-vuoias tangokuningas, jolta pyydetään Käärijää, lapset, ja lapsenlapsetkin, koko elämä siinä sivussa oli ollut luettelossa, ja nuorallatanssijahan siitä syntyi. Ihan kiva. Jossain vaiheessa saapui se pikkuinen sadekuuro, pieni taukokin pidettiin, mutta viimeisen osion jälkeen Hallikainen villitsi yleisönsä täysin…t arjosi oikein namupalan, Suomen tämän hetken suosituimman kappaleen esitti täyden kympin arvoisesti, ja niin mentiin zat-zat-zaata vallan hurjasti, Käärijää tuli.

Konsertin jälkeen piti tietenkin ottaa fanikuva, jonka yhteydessä myös Leminkirjavien päätoimittaja Kaija sai salaperäiset terveiset kuvan ulkopuolelta, terveisin Anja pa ruski…..

Ihan vihoviimeisessä kuvassa ei sentään ole kysymyksessä hurmoksellinen ihailijakumartelu, vaan tässä  on menossa arvonta, jossa yksi voittajista valitsee voittoaan – ja uutta arpaa, Raija pitelee koria ja Camilla mikrofonia. Ja Jukka Hallikainen laittelee orkesteriaan lähtökuntoon.

Ja kotiin Sievä Sininen uiskenteli pitkin lainehtivaa jokea lähes läpinäkymättömän sateen pestessä sen kylkiä… huh-huh… koko matkan!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *