Siirry suoraan sisältöön

Nimiä adressiin sote-lähipalvelujen puolesta

Etelä-Karjalassa kerätään nimiä kansalaisadressiin sote-lähipalvelujen turvaamiseksi. Nimiä kerätään sekä verkossa että paperille. Lauantaina nimensä adressiin voi kirjoittaa muun muassa Lemillä ja Savitaipaleella.

Kansalaisadressi Etelä-Karjalan sote-lähipalveluiden turvaamiseksi on julkaistu Adressit.com-sivustolla. Adressilla halutaan turvata sosiaali- ja terveydenhuollon lähipalvelut Etelä-Karjalassa. Jokaisessa maakunnan kunnassa tulee olla kiinteä soteasema, josta ihmiset saavat vähintään lääkäri- ja hammaslääkäripalveluita, adressissa vaaditaan.

Adressin tekstissä muistutetaan, että lähipalvelut ovat perustuslaista lähtien useiden lakien turvaamia yhdenvertaisuuden, saatavuuden ja saavutettavuuden kannalta.

Kansalaisadressi tullaan luovuttamaan Etelä-Karjalan hyvinvointialuejohtajalle aluevaltuuston kokouksen yhteydessä loppuvuodesta 2023.

Adressin ensimmäiset allekirjoittajat ovat Vesa Örmark Rautjärveltä, Kirsi Rehunen Taipalsaarelta ja Timo Salmisaari Ruokolahdelta. Allekirjoittajina ovat myös muiden muassa Anu Karhu ja Kati Rekola Lemiltä sekä Jouko Koskinen ja Jouko Saramies Savitaipaleelta. Perjaina illalla adressilla oli Adressit.com-sivustolla noin 70 allekirjoitusta.

Adressiin kerätään nimiä lauantaina Lemin kirkolla kaupan edessä kello 10-13 ja Savitaipaleella Helmi-kahvilassa kello 14-15. Lemillä tarjoillaan samalla kalakeittoa ja Savitaipaleella kahvit.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *