Siirry suoraan sisältöön

Rakennukset valmiiksi tai tontti takaisin

Lemin kunnanhallitus päätti käynnistää rakentamiskehotusmenettelyn, jonka perusteella rakentamaton tai kesken jääneen rakennuksen tontti voidaan lunastaa takaisin kunnalle.

Tämä kesken jäänyt talo on kirkonkylässä Palolan alueella.

Tontttien omistajia tullaan kuulemaan ennen maankäyttö- ja rakentamislain mukaista rakentamiskehotusta. Kehotusten taustalla on, että kunnan asemakaava-alueilla on ollut pitkään joitakin rakentamattomia tontteja ja keskeneräisiä rakennuksia. Keskeneräisiä rakennuksia sijaitsee näkyvillä paikoilla, jotka rumentavat ympäristöään ja voivat vaarantaa turvallisuutta. Rakentamiskehotuksella edistetään myös asemakaavan tarkoituksenmukaista toteutumista, rakennustarkastaja Pekka Rantanen on todennut.

Useamman vuoden

menettely

Rakentamiskehotusmenettely on monivaiheinen ja kestää useamman vuoden. Tontin omistajan kuulemisen jälkeen hänelle annetaan kehotus rakentamiseen. Rakentamisaikaa on kolme vuotta. Jos rakentaminen ei edisty, lunastuksen valmisteluun on käytettävissä enintään yksi vuosi. Lunastuksen vireille laiton jälkeen lunastus tapahtuu vuoden sisällä.

Rakennuskehotusmenettelyn pääasiallisena tarkoituksena ei ole kunnalle lunastaminen vaan, että maanomistaja tai joku hänen toimestaan rakentaa tontin valmiiksi lain mukaisesti, päätöksen perusteluissa todetaan.

Kleminrinteen alueella kirkonkylässä on kesken jäänyt rakennus ja rakentamattomia tontteja.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *