Siirry suoraan sisältöön

Juha Leiviskän tuotantoa Lemillä

Akateemikko, arkkitehti Juha Leiviskä kuoli torstaina 87-vuotiaana. Nuoren Leiviskän käsialaa on nähtävillä myös Lemillä.

Juha Leiviskän suunnittelema Nikamaan talo pappilan mäessä kirkonkylässä.

Juha Leiviskä oli Lemin seurakunnan luottoarkkitehti. Hän suunnitteli Lemin kirkon restauroinnin, joka valmistui vuonna 1969, saarnastuolin osalta vuonna 1979. Noihin aikoihin hän piirsi myös talot suntio Aapo Nikamaalle ja rovasti Niilo Kattelukselle. Nikamaan talo on Toukkalantien ja Kirkkotien kulmassa, Katteluksen talo Kirkkotien päässä Lahnajärven rinteessä.

Nikamaan talo.

Juha Leiviskän tehtäväksi annettiin myös seurakunnan leirikeskuksen suunnittelu Syntymäniemeen sota-ajan parakkialueelle. Käyttökiellon sittemmin saanut ja nyt jo kymmenkunta vuotta myynnisssä ollut leirikeskus on päässyt huonoon kuntoon.

Leirikeskus keväällä 2020.

Lemin seurakunta tilasi Juha Leiviskän toimistolta kirkon uuden remontin suunnitelmat vuonna 2016. Remontti ei vielä ole päässyt alkuun.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *