Siirry suoraan sisältöön

Kirkonkylän päiväkoti lakkautetaan, Iitiän eskarilaiset kirkolle

Lemin sivistyslautakunta päätti eskikoulu- ja päiväkotirymien tiivistämisestä. Koulukeskuksessa ja Punaportinkadun vuokratalossa toimiva kirkonkylän päiväkoti lakkautetaan toukokuun loppuun mennessä ja lapset pääsevät päivähoitoon joko Kuukanniemen tai Iitiän päiväkotiin.

Iitiän päiväkotiin tulee tilaa, kun siellä lakkautetaan esikouluryhmä ja eskarilaiset siirtyvät kirkonkylään. Esikoululaisia on ensi lukuvuonna 25, jolloin Kuukanniemen koululla ja Koulukeskuksessa on 12 ja 13 lapsen eskarityhmät.

Toimintojen yhdistämisellä on sekä taloudellisia että pedagogisia etuja, varhaiskavatusjohtaja Mia Kivinen perustelee. Henkilöstöä tarvitaan vähemmän ja yhteistyö perusopetuksen kanssa vahvistuu. Myös tukipalvelujen tarve ja kiinteistökulut pienenevät.

Kunnan tiukan taloustilanteen ja meneillään olevan arviointimenettelyn takia sivistyslautakunta ei hyväksynyt Lemin musiikkiyhdistyksen anomusta maksuttomasta koulukeskuksen tilojen käytöstä musiikkijuhlaviikolla 22.-29.7.2024. Maksuista annetaan kuitenkin huokennusta: yhdistykseltä peritään kertavuokrana viihdekonsertista 105 euroa ja koko viikolta 840 euroa.

Aiemipina vuosina koulukeskus on ollut juhlien käytössä vuokratta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *