Siirry suoraan sisältöön

Kunnanjohtaja esittää veronkorotuksia

Lemin kunnanjohtaja esittää maanantaina kokoontuvalle kunnanhallitukselle, että kunnan tulo- ja kiinteistöveroja korotettaisiin. Korotuksilla tavoitellaan liki puolen miljoonan euron lisätuloja kunnalle.

Kunnanjohtajan esitys ensi vuoden tuloveroprosentiksi on 9,9, minkä mukaan talousarviota on laadittu. Tänä vuonna lemiläiset ovat maksaneet tuloveroa 9,36 prosenttia, eli korotus on 0,54 prosenttiyksikköä.

Ilman korotusta ensi vuoden veroprosentti olisi 9,4 prosenttia, kun verottaja pyöristää lukemat lähimpään prosentin kymmenykseen. Puolen prosenttiyksikön korotuksen lasketaan tuovat Lemin kunnan kassaan verotuloja lisää 297.000 euroa. Verokertymäarvio nousisi sen myötä 5.781.000 eurosta 5.484.000 euroon.

Lemin nykyinen veroprosentti on jo Etelä-Karjalan korkein.

Kunnanjohtaja esittää korotuksia myös kiinteistöveroprosentteihin. Yleinen eli maa-alueiden ja rakennusten kiinteistöveroprosentti esitetään nostettavaksi 1,40 prosentista 1,50 prosenttiin, vakituisten asuinrakennusten veroprosentti 0,53 prosentista 0,73 prosenttiin, ja loma-asuntojen veroprosentti 1,30 prosentista 1,40 prosenttiin. Rakentamattomien rakennuspaikkojen veroprosentti säilyisi esityksen mukaan 4,00 prosentissa ja yleishyödyllisten yhteisöt olisivat edelleen verosta vapaita.

Edellämainitut kiinteistöveroprosenttien korotukset toisivat laskelmien mukaan kunnan kassaan 194.000 lisäeuroa – verokertymä kasvaisi 1.007.000 eurosta 1.201.000 euroon.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *