Siirry suoraan sisältöön

Opettajat: seinien kaato on tarpeetonta

OAJ Lemin paikallisydistys vastustaa kunnan suunnitelmaa muuttaa joululoman aikana kolme yläkoulun luokkahuonetta kahdeksi isommaksi opetustilaksi kaatamalla kaksi seinää ja rakentamalla yksi.

OAJ Lemin paikallisyhdistys ei usko joululoman kahdeksan arkipäivän riittävän purkamiseen ja rakentamiseen ja ilmastoinnin järjestämiseen ja pelkäävät, että kevätlukukausi joudutaan aloittamaan keskeneräisissä tiloissa.

Luokkatilojen yhdistäminen liittyy kunnan säästöihin, joita on tarkoitus saada yläkoulun perusopetusryhmiä yhdistämällä ja ryhmäkokoa kasvattamalla. Vetoomuksessaan opettajat toteavat, että tilojen muutostyöt ovat tässä suhteessa tarpeettomat, sillä yläkoulussa on kuusi isommillekin ryhmille riittävää luokkatilaa.

Opettajat tarjoavat vaihtoehtoja tilojen yhdistämiseen, jos sellaisia halutaan tehdä – mutta vasta ensi kesäloman aikana.

Koulutoimen säästösuunnitelma opetusryhmä- ja luokkatilamuutoksineen valmistui konsulttityönä viime keväänä. Yksi luokkatilamuutos tehtiin jo viime kesänä, ja nyt kyseessä oleva ryhmien ja luokkatilojen yhdistäminen oli tarkoitus toteuttaa ensi kesänä. Kunnan talous on kuitenkin synkentynyt siinä määrin, että muutosta on aikaistettu ja urakoitsija seiniä kaatamaan ja rakentamaan joululomalla jo valittu.

Opettajien vetoomus on kunnanhallituksen asialistalla tänään maanantaina.

Juttua tarkennettu 6.11. kello 11.19: korvattu ilmaisu ”Lemin opettajat” tarkennuksella OAJ Lemin paikallisyhdistys.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *