Siirry suoraan sisältöön

Seurakuntatalo purkuun ensi vuonna

Taipaleen seurakunnan kirkkoneuvosto päätti esityksestään ensi vuoden talousarvioksi ja vuosien 2025-2026 toimintasuunnitelmaksi. Siinä kirkkoneuvosto esittää, että Lemin seurakuntatalon purkamiseen ja uudisrakennuksen rakennuslupaan varataan 1.250.000 euroa.

Kirkkoneuvosto esittää Lemin seurakuntatalon purkua ensi vuonna
.

Talouspäällikön esityksessä seurakuntatalon purku ja uuden rakennuksen rakennuslupa oli ajoitettu investointisuunnitelmassa vuodelle 2025. Anu Karhun esityksestä kirkkoneuvosto aikaisti ne tapahtuvaksi jo ensi vuonna.

Karhun esityksestä investointikohta Säkniemen saunan uusiminen muutettiin Taipaleen seurakunnan leirikeskuksen hankesuunnitelmaksi ja Taipalsaaren Vitsain leirikeskuksen purkamisesta luovuttiin.

Sen sijaan Lemin Syntymäniemen leirikeskuksen päärakennuksen purku jätettiin investointisuunnitelmaan; purun luopumisen puolesta äänestäneet Kari Jukkara, Anu Karhu, Elma Mikkola ja Leo Peuha hävisivät Anni Kilpiälle, Osmo Laineelle, Paula Tuomelle, Lea Karhiselle ja Ossi Hjerpelle.

Syntymäisen päärakenmnus keväällä 2020.

Lemin kirkon julkisivuremontin suunnitelmia on käsitelty jo ueseammassa kirkkoneuvoston kokouksessa. Nyt neuvosto päätti esittää kirkkovaltuustolle kirkon porrasta, luiskaa ja porttia koskevien suunnitelmien hyväksymistä ja niiden lähettämistä Kirkkohallituksen hyväksyttäväksi. Kyse on olennaisista muutoksista, jotka vaativat Kirkkohallituksen luvan.

Taipalsaarelle ei

vieläkään kanttoria

Kirkkoneuvosto julisti Taipalsaaren kirkkopiirin kanttorin viran haettavaksi jo viidennen kerran, kun virkaan määräaikaisesti valittu kanttori Raili Tervonen oli ilmoittanut, ettei ota virkaa vastaan.

Kirkkoneuvosto päätti julistaa haettavaksi myös nuorisotyönohjaajan viran, kun Savitaipaleen kirkkopiirin nuorisotyönohjaaja Saara Mrcela on irtisanoutunut.

Kirkkoneuvosto myönsi diakoni Johanna Törmälälle virkavapaata ajalle 1.1.2024-30.6.2024. Törmälä on valittu Luumäen seurakunnan diakonin virkaan 1.1.2024 alkaen kuuden kuukauden koeajalla. Maija-Liisa Kuronen on lupautunut toimimaan Törmälän viransijaisena virkavapaan ajan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *