Siirry suoraan sisältöön

Valtuustolle esitetään 9,9 prosentin tuloveroa

Lemin kunnanhallitus esittää valtuustolle kunnan tuloveroprosentin nostamista 9,36 prosentista 9,90 prosenttiin. Myös kiinteistöveroprosentteja esitetään korotettaviksi.

Kunnanhallitus päätti , että palkkatukeen oikeutetun työtoiminnan koordinaattorin työsuhdetta jatketaan vuoden 2024 loppuun asti. Koordinaattorin palkkakulut maksetaan kuntouttavaan työtoimintaan kohdennetuista testamenttivaroista, joita on vielä käyettävissä 93.500 euroa. Kunnan vuonna 2021 saamat testamenttivarat tulee käyttää työllisyyttä parantaviin toimiin. Pitkäaikaistyöttömiä työllistämällä kunta vältyy maksamasta työttömyydestä johtuvia sakkomaksuja.

Kunnanhallitus merkitsi tiedoksi vammais- ja vanhusneuvoston kannanoton, jonka tämä oli lähettänyt Etelä-Karjalan hyvinvointialueen hallitukselle. Neuvosto katsoo, että laboratoriopalveluiden vähentäminen Lemillä kahteen päivään viikossa ei ole tasavertaista alueen muiden asukkaiden kanssa, jotka saavat palvelut edelleen viitenä päivänä.

Kunnanhallistus katsoo, että OAJ Lemin paikallisyhdistyksen vetoomus yläkoulun luokkatilojen muuttamisesta joululoman aikana ei aiheuta toimenpiteitä. Se merkitsi vetoomuksen tiedokseen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *