Siirry suoraan sisältöön

4965 vaati adressilla sote-lähipalvelujen turvaamista

Kansalaisadressi Etelä-Karjalan sote-lähipalvelujen turvaamiseksi keräsi laajan tuen taakseen, sen allekirjoitti 4965 eteläkarjalaista.

Allekirjoittajat haluavat turvata sosiaali- ja terveydenhuollon lähipalveluiden säilyminsen Etelä-Karjalassa. Adressin mukaan jokaisessa maakunnan kunnassa tulee olla kiinteä soteasema, josta ihmiset saavat vähintään lääkäri- ja hammaslääkäripalveluita.

-Käyttövoimana tällä adressilla olivat ihmisissä syntyneet aidot huolet ja pelot. Tämä kansalaisadressi ei ole moite, vaan se on tuen osoitus hyvinvointialueelle ja sen viranhaltijoille. Se mitä tällä kansalaisadressilla ihmiset haluavat sanoa hyvinvointialueelle on, että älä hylkää, pidä meidän puolta ja pidä meistä huolta, kansalaisadressin alullepanija Vesa Örmark kiteyttää adressin taakse muodostuneen vahvan tuen.

Adressin nimien kerääminen käynnistettiin 28. syyskuuta ja nimien keruu päättyi 13. joulukuuta. Adressin kansilehdellä oli 37 nimeä. Siihen saattiin Etelä-Karjalan yrityksissä yhteensä 3059 nimeä, adressit.com -sivustolla nimiä kertyi määräaikaan 828, ja Keskustan aluevaltuustoryhmän järjestämissä 11 Sotea & soppaa -tapahtumassa nimiä kertyi yhteensä 1041.

Adressi luovutettiin Etelä-Karjalan hyvinvointialuejohtaja Sally Leskiselle 13. joulukuuta. Video luovutustilaisuudesta löytyy YouTubesta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *