Siirry suoraan sisältöön

Kunta irtisanomassa neljä

Lemin kunnanhallitus päättää tänään kunnan henkiköstön muutosneuvottelujen tuloksen hyväksymisestä. Yheistyötoimikunnan neuvottelutuloksen mukaan neljä palvelussuhdetta irtisanotaan ja yhden ehtoja muutetaan.

Lisäksi kunnanjohtaja esittää, että kunnanhallitus valtuuttaa kunnanjohtajan valmistelemaan talous- ja palkkahallinnon ulkoistamista koskevan kilpailutuksen. Kilpailutuksella haetaan säästöjä. Hallinnon sihteeritöistä säästetään 0,4 henkilötyövuotta, koulusihteerin tehtävänimike muutetaan palvelusihteeriksi.

Teknisen toimen uudelleenjärjestelyillä on tarkoitus säästää kaksi henkilötyövuotta. Kesällä tehtävistä perussiivouksista luovutaan, jolloin ruoka- ja siivouspalvelujen viisi henkilöä voidaan lomauttaa neljäksi viikoksi.

Vesihuollon osalta tutkitaan seudullista yhteistyömahdollisuutta Lappeenrannan Energia Oy.n, Taipalsaaren ja Savitaipaleen vesi- ja viemärilaitosten sekä Imatran veden kanssa.

Koulutoimi on merkittävä säästäkohde. Seitsemänsien luokkien yhdistäminen aikaistetaan jo vuoden vaihteeseen, mikä vähentää opettajien ylityötuntien määrää.

Kirjaston henklökunnasta toinen eläköityy ensi vuoden aikana. Vuoden aikana siirrytään osittaiseen itsepalvelukirjastoon.

Yksittäistä työntekijää koskeva asia käsitellään hänen ja työnantajan välillä.

Henkilöstövähennysten ja muiden toimenpiteiden lasketaan tuovan kunnalle säästöjä 483.847 euroa vuodessa. Säästöistä ja toimenpiteistä tarkemmin kunnanhallituksen esityslistalla, joka löytyy tästä linkistä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *