Siirry suoraan sisältöön

Tienhaaran myllyllä maisteltiin joulua

Teksti ja kuvat Sirkka-Liisa Vaalivirta

Tienhaaran myllyn puoti Savitaipaleella tarjosi perjantaina, tuiskupäivänä, kuumaa raparperiglögiä (Anna Berry) ja myllymuorin Pia Pöllösen leipomaa taatelikakkua – myllyn omista jauhoista.

Siinä sivussa ihmeteltiin tiehoitoa, kun auroja ei ollut juuri missään näkynyt, mutta monet tiet oli silti hiekoitettu – hankeen. Toisaalta: tuleehan tienreuna paremmin näkyville, kun aura sitten heittää hiekkalumen sinne. 

Puodissa oli samaan aikaan myös ehtoisa emäntä Taipalsaaren Vehkataipaleelta, Leea Ohtamaa, joka oli tuonut myyntiin villalankaa. Eikä mitä hyvänsä lankaa, vaan ahvenanmaalaislampaitten luomulankaa. Kertoi itse, ettei se oikein sovi sukkalangaksi, mutta muuten on tosi hyvää. Lampaitten villa on tavallaan kaksinkertaista, pehmeä, ohut sisävilla, ja hiukan tuhtimpi päällysvilla. Tilalla on myös ylämaankarjaa, ja Leea halusi esitellä myös erikoisen hyviä juustoja, joita puodista saa.

Melkein heti hänen lähdettyään puotiin tupsahtikin pariskunta ostamaan juuri tuota lankaa. Emäntä kertoi neulovansa siitä sukkia: ”juu, juu, kyllä niihin reikiä tulee, mutta minä parsin, en päästä suureksi.” Parhaat sukat kuulema tulee juuri tästä langasta!

Mäntyperän eukon kassiin puodista tarttui tällä kertaa iso purkki nallehunajaa ja mansikkakuohujuomaa joulunalusherkuiksi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *