Siirry suoraan sisältöön

Tonni rahaa uudelle kulttuuritapahtumalle

Lemi osallistuu kulttuurin unelmavuoteen 2024 toimintatonnilla, jonka kunnan kulttuuritoimi myöntää uudelle, erilaiselle ja omaperäiselle kulttuuritapahtumalle, hyvinvointikoordinaattori Kati Ahonen kertoo järjestöparlamentin kokouskutsussa,

Tapahtuman tulee olla maksuton ja huomioida eri ikäryhmät ja siihen osallistumisen tulee olla esteetön. Kati Ahonen ottaa ehdotuksia vastaan huhtikuun 15. päivään saakka.

Idea Saimaan kulttuurin unelmavuosista sai alkunsa itäisen Suomen yhteisestä hausta Euroopan kulttuuripääkaupungiksi 2026. Lemin kunta ja lemiläiset kulttuuritoimijat olivat mukana hakemuksessa. Vaikka hakemus ei tuottanut tulosta, kulttuurin unelmavuodet päätettiin toteuttaa joka tapauksessa. Ne nähtiin tärkeäksi toimenpiteeksi alueen taiteen ja kulttuurin puolesta. Jokainen hakemuksessa mukana ollut keskuskaupunki pääsee vuorostaan valokeilaan ja profiloimaan sekä innostamaan omaa aluettaan.

Vuosi 2022 oli Mikkelin unelmavuosi, 2023 Joensuun. Tänä vuonna on vuorossa Lappeenranta, vuonna 2025 Kuopio ja vuonna 2026 Savonlinna.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *