Siirry suoraan sisältöön

Kunta palkitsi nuoria urheilijoita

Lemin kunta ja sivistyslautakunta palkitsivat menestyneitä nuoria lemiläisurheilijoita menestyksestä valtakunnan tasolla viime vuonna.

Palkinnon sai muun muiden muassa paintballin suomenmestaruusjoukkueeseen kuulunut Tilhi Kokklonen. Palkinnon ojensivat hyvinvointikoordinaattori Kati Ahonen ja sivistyslautakunnan puheenjohtaja Veli-Pekka Okko.

Nuoria muistettiin stipendirahalla, juomapullolla ja kunniakirjalla. Palkinnon saivat ne, jotka jossain urheilulajissa ylsivät suomenmestaruustason mitaleillle viime vuoden aikana. Heitä oli kolme: 12-vuotias Tilhi Kokkonen, 18-vuotias Lauri Nokkala ja 13-vuotias Salla Tarkiainen.

Tilhi Kokkonen oli voittamassa kilpapaintballiin suomenmestaruutta lainapelaaajana Waasankadun Palloseuran riveissä. Hän kuului myös Suomen maajoukkueeseen, joka sijoittui viidenneksi MM-kisoissa.

Ikänsä puolesta hän oli nuorin koskaan suomenmestaruuden voittanut. Nuorin hän on myös kotiseuran Raaka Koneen joukkueessa.

– Seuraavaksi nuorimmat ovat 15-vuotiaita, vanhimmat jotain 45, hän kertoo.

Harjoituksia Lappeenrannassa on neljäkin kertaa viikossa, ja niihin hän kulkee Kurkelan kylästä isänsä Sampo Kokkosen kanssa.

Lauri Nokkalalle kunnan kakkukahvit ovat jo tuttu juttu, sillä hänet on palkittu kaksi kertaa aiemminkin. Nyt stipendi tuli kahdesta SM-hopeasta M19-sarjassa: 10 kilometrin maantiejuoksusta ja 6 kilometrin maastojuoksusta.

Hän edustaa Lappeenrannan Urheilumiehiä, ja olisi seuran huipputekijä ikäluokassaan, elleivät Kasperi ja Rasmus Vehmaa olisi samanikäisiä. Samalle viivalle ei kuitenkaan tarvitse asettua, kun laji on eri:

– Harrastan kestävyysjuoksua 1500 metristä alkaen. SM-mitaleita olen saavuttanut 14-vuotiaiden sarjasta alkaen, hän kertoo.

Menestystä on toistaiseksi ollut kansalliselta tasolta, mutta tavoitteena hänellä on menestyä joskus kansainvälisestikin.

Lauri Nokkala ja Tilhi Kokkonen.

Kansainvälinen menestys on tavoitteena myös Salla Tarkiaisella, joka ei päässyt keskiviikkona pidettyyn palkitsemistilaisuuteen.

– Jo yhdeksänvuotiaana Salla ilmoitti tähtäävänsä vuoden 2032 olympialaisiin Brisbanessa, äiti Satu Kouvo kertoo.

Nyt Salla palkittiin 4×80 metrin aitajuoksun SM-hopeasta Lappeenrannan Urheilumiesten joukkueessa. Ensi vuodenkin tilaisuuteen on paikka jo varmistettu, sillä tammikuussa hän voitti ensimmäisen henkilökohtaisen SM-mitalinsa. Se oli hopeaa moniottelussa.

– Neljä kertaa vuodessa Salla käy viikon mittaiselle yläkoululeirillä Pajulahdessa, Satu Kouvo kertoo.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *