Siirry suoraan sisältöön

Lemiläiset innostuneet äänestämään

Jo joka neljäs lemiläinen on käyttänyt äänioikeuttaan presidentinvaalin toisella kierroksella, kun ennakkoäänestys on ollut käynnissä kolme päivää.

Perjantai-iltaan mennessä 456 lemiläistä on jättänyt lippunsa vaaliuurnaan, mikä merkitsee 20,2 prosentin äänestysaktiivisuutta. Ensimmäisellä kierroksella kolmen ensimmäisen päivän aikana äänestäneitä oli 355 eli15,7 prosenttia äänioikeutetuista. Seitsemän ennakkoäänestyspäivän aikana äänestysaktiivisuus nousi 35,3 prosenttiin.

Savitaipalelaisia on toisella kierroksella äänestänyt tähän mennessä 749 henkeä, 27,6 prosenttia äänioikeutetuista. Ensimmäisen kierroksen lukemat kolmen ennakkoäänestyspäivän jälkeen olivat 635 henkeä ja 23,4 prosenttia. Ennakkoäänestykseen kokonaisuudessaan otti osaa 51,3 prosenttia.

Ensimmäisellä kierroksella äänestäneistä lemiläisistä 59,1 prosettia on joutunut tai joutuu etsimään uuden ehdokkaan, kun oma ehdokas ei päässyt jatkoon. Savitaipaleella osuus on 55,8 prosenttia,

Ennakkoäänestys jatkuu ensi tiistaihin saakka, ja varsinainen vaalipäivä on sunnuntai 11. helmikuuta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *