Siirry suoraan sisältöön

Missiotorilla juhlittiin kakkukahvein

Teksti ja kuvat Sirkka-Liisa Vaalivirta

Savitaipaleen Peltoinlahdentiellä entisessä kirkkoherravirastossa on asustanut Missiotori jo neljä vuotta. Tämä lähetyksen kirppari-kahvio on toki paljon vanhempi, se on perustettu jo vuonna 1985, joten vielä suurempi juhla taitaa olla tulossa ensi vuonna.

Aikanaan se oli ainakin kirkon ja kunnantalon välissä olevassa talossa, ahdas paikka,joten nyt on tilaa monen monta huonetta, sokkeiloineen kaikkineen. 

Missiotorin juhlaan ohjelmaa toivat  Kaarina Lindqvistin johtama kirkkokuoron oasto Herrantertutja lähetyskasvatussihteeri Johanna Gyasin juontama lähettien Irma Vainikka-Teräväinen, Lasse Teräväinen ja Mirja Mäkeläinen haastattelu sekä jo vuonna 1995 aloitettu perinne: muotinäytös.

Tässä nuorisomuotia.

Esillä oli upeita asu-kokonaisuuksia, oli valkeaa kesämekkoa nuorelle neitoselle, oli arvokkaan pariskunnan kaupunkivierailuasua, kesämekkoja , ja avustajienkin yllä upeita kaapuja… 

Herrasväkeä Pirkko Mattila ja Lasse Teräväinen.
Kesämekossa Riitta Toura.
Mannekiinit yhteiskuvassa.

Mukavasti kahvipöydässä viereen sattui ensimmäisen muotinäytöksen mannekiini, Mirja Loisa, joten hiukan siinä muisteltiin 39-vuoden takaista tapahtumaa.

Mirja Loisa

Päivän mittaa väkeä Missiotorilla oli käynyt Eira Vainikan arvion mukaan käynyt noin150 henkeä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *