Siirry suoraan sisältöön

Pikkurahat talvikirpparille

Lemin VPK:n naisosasto ”valtasi” tyhjän tilan ravintola Jehun ja Kirsi Laurikaisen ajoneuvoverhoomon välistä ja pani pystyyn kirpputorin. Lauantaina avattu pop up -kirppari on avoinna vielä viitenä päivänä keskiviikosta sunnuntaihin.

Uuden talvitakinkin ehti vielä hankkia takatalven viimoihin.

– Myytävä tavara on meidän omaamme, minkä lisäksi on viime kesän kirpparilta yli jäänyttä lasitavaraa, Anneli Lattu kertoo.

Myynnissä on käytettyjä vaatteita lapsille ja aikuisille, astioita ja taloustavaraa, myös uusia käsitöitä on myytävänä, samoin kankaita. Pieneen tilaan on saatu mahtumaan paljon myytävää.

Lastenvaatteita on kaikenkokoisia ja -värisiä.

– Kun olimme tyhjentämässä kotiseutuarkistoa, kunta antoi Elävä Lemi -yhdistykselle kevytrakenteisen hyllykön, joka on nyt täällä käytössä, Lattu kertoo.

Anneli Lattu oli sunnuntaina myyntivuorossa VPK:n naisten kirpparilla. Hänen takanaan näkyvä hyllykkö on kunnan pitäjänyhdistykselle antama.

Hinnat kirpparilla ovat matalia: tavaraa irtoaa eurolla tai parilla, jopa alle euron.

– Tänne kannattaa tuoda pikkukolikot, joita kotona pyörii, Anneli Lattu vihjaa.

Kolikot ja setelit ovatkin ainoa toimiva maksukeino, sillä korttimaksua ei tässä myymälässä ole käytössä.

Nyt maanantaina ja tiistaina kirppis ei ole avoinna, mutta keskiviikosta sunnuntaihin se on auki joka päivä: keskiviilkosta perjantaihin kello 14-18 ja lauantaina ja sunnuntaina kello 10-14.

Päivät ja kellonajat voi tarkistaa kirpparin ovesta.

Talvikirppari tuo elämää kevättalveen ja varoja VPK:n naisosastoille. Mielessä aktiiveilla on kuitenkin jo kesä ja jörjestöjen tuttu kesäkirppis kunnantuvalla.

– Kesäkirppikselle voivat järjestöjen lisäksi myytävää tuoda myös yksityiset. Heiltä ei tulla nyt perimään pöytämaksua vaan kymmenen prosentin provisio myynnistä, Anneli Lattu kertoo kesäsuunnitelmista.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *