Siirry suoraan sisältöön

Ensi lauantaina koko perheellä paloasemalle

Lemillä kokeillaan ensi lauantaina 4. toukokuuta, on Päivää paloasemalla hauskempi viettää valoisana kevätpäivänä kuin marraskuun hämärissä.

Lemi osallistuu pilottikokeiluun yhtenä kolmesta eteläkarjalaisesta paloasemasta.

– Päivästä paloasemalla on muodostunut suuri valtakunnallinen turvallisuustapahtuma, jossa viihdytään ja opitaan elämyksellisesti paloturvallisuustaitoja. Nyt tarkoituksena on pilotoida kolmella paloasemalla per hyvinvointialue, olisiko kevät parempi ajankohta kuin marraskuun loppu. Tapahtuma järjestetään ensi lauantaina, Lemillä kello 10-13, Tommy Vesterlund kertoo.

Kevätpilottia kokeillaan valtakunnallisesti 54 paloasemalla. Etelä-Karjalasta pilotissa ovat mukana Lemin (klo 10-13), Taipalsaaren (klo 10-13) ja Särkisalmen (klo 10-14) paloasemat. Kaikki tapahtumapaikat löytyvät osoitteesta paloturvallisuusviikko.fi.

Paloturvallisuuteen päästään paloasemilla tutustumaan ihan kädestä pitäen. Niin aikuiset kuin lapsetkin voivat harjoitella alkusammutusta ja poistumista savuisesta tilasta. Kodin vaaranpaikkoja voi miettiä asiantuntijan kanssa. Nähtävillä on myös palokunnan kalustoa.

Ihan jokainen voi vaikkapa testata palovaroittimet tai vaihtaa niihin paristot oman kodin lisäksi vaikka mummolassa. Isovanhemmat ovat myös tervetulleita oppimaan paloturvallisuutta Lemin paloasemalle.

Jutun otsikko korjattu 28.4. kello 16.00: lauantai on oikea päivä, kuten jutussa todetaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *