Siirry suoraan sisältöön

Kevätnäyttely Savitaipaleen kirjastossa

Teksti ja kuvat Sirkka-Liisa Vaalivirta

Savitaipaleen kirjastossa on varsin mielenkiintoinen lasten ja nuorten kuvataidekoulun näyttely, jossa on esillä monenlaista taidetta paperimassatöistä akryylimaalauksiin ja koruihin, jotka on valmistettu linnun luista.

Työt on jaoteltu aivan alku- ja perusopinnoista syventäviin, jo todella vaativiin kuten tämä fotorealistinen työ, akryyli kankaalle.

Tijöiden nimiä ei esittelylapuista löydy, ehkä tarkoituksella, mutta se mainitaan, että mukana on myös Heituinlahden koulu.

Charlotan kamarin ikkunoilla vilistelevät kissat , leijonat ja  luikertelevat käärmeet.

Vitriinissä kattovalojen salaperäisen heijastuman takana ovat ihmeelliset linnunluiset korut. Kirjastosalin ikkunasyvennyksistä löytyy merien ihmeitä, hait ja valaat näyttävät ihan oikeasti uiskentelevan taustamaisemassa.

Akryylivärein kartongille on saatu aikaan kokonaisia todella upeita seinällisiä elämästä. Esillä on myös hieno muotokuva, ja punainen ruusu, niin eläväinen, että melkein tuoksun tuntee. Lehtisalissa lukemisen välillä kannattaa todella nostaa silmät hetkeksi ihmettelemään kuvataidekoululaisten aikaansaannoksia kirjaston aukioloaikoina ma-ke-pe kello 12-19 ja to kello 9-16.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *