Siirry suoraan sisältöön

Kirkkohallitus maksaa osin Lemin kirkon remontin

Kirkkohallitus on myöntänyt 487.000 euron avustuksen Lemin kirkon julkisivuremonttiin, Taipaleen seurakunnan kirkkoneuvoston pöytäkirjassa kerrotaan.

Lemin kirkon remontti sai rahoitusta Kirkkohallitukselta.

Kirkon tiedotteen mukaan Taipaleen seurakunnan saama 487.100 euroa kirkollisen kulttuuriperinnön hoitoon on tänä vuonna myönnetyistä avustuksista neljänneksi suurin Liperin seurakunnan Heinäveden kirkon, Imatran Kolmen ristin kirkon ja Kinnulan kirkon korjausavustusten jälkeen. Avustuksia myönnettiin yhteensä 8,5 miljoonaa euroa.

Taipaleen seurakunnalle myönnetty summa on merkittävä, lähes yhtä isoi kuin hyväksytyn julkisivu-urakan arvonlisäverollinen hinta, 587.760 euroa. Avustus on kuitenkin maksimissaan 65 prosenttia toteutuneista kustannuksista. Kirkkoneuvosto päätti tammikuussa, että remontti rahoitetaan Martti Pekarin testamenttirahastosta. Nyt rahastosta rahoitettavaksi jää vain osa.

Messulupaa museolle haetaan

Lemin kirkko on nyt suljettu alkavan remontin takia. Jumalanpalvelukset on tarkoitus pitää Kuukanniemen seurakuntakodilla, kotiseutumuseolla ja laululavalla. Ehtoollisjumalanpalvelusta eli messua ei kuitenkaan voida viettää muualla kuin kirkossa, siunauskappelissa tai kappelissa ilman tuomiokapitulin lupaa. Näin viime sunnuntaina ei Lemillä messua pidetty.

Kirkkoneuvosto päätti nyt hakea tuomiokapitulilta lupaa messun viettoon Lemin kotiseutumuseolla.

Kirkkoneuvosto asetti työryhmän kirkon julkisivuremonttia seuraavaa sisäremonttia varten. Työryhmään valittiin seurakunnan työntekijöistä kanttori Jonna Imeläinen, aluepastori Tapio Kilpiä, kiinteistömestari Jori Parkkima ja seurakuntamestari Taavi Hänninen ja kirkkoneuvoston edustajina Anu Karhu, Ossi Hjerppe ja Paula Tuomi sekä talouspäällikkö Juha Vuorela.

Juttua korjattu 22.4. kello 14.35: korjattu otsikko ja tiedot Kirkkohallituksen rahoituksen osuudesta kirkon remonttissa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *