Siirry suoraan sisältöön

Kunta myisi tontteja ja maitaan

Lemin kunnanhallitus esittää valtuustolle, että vuonna 2022 järjestetetty asuintonttien alennuskampanja uusitaan. Kunnallistekniikalla varustetettuja tontteja kirkonkylässä ja Kuukanniemessä myytäisiin nyt puoleen hintaan.

Myyntiin laitettaisiin 11 kirkonkylässä sijaitsevaa ja 3 Kuukanniemessä sijaitsevaa asuintonttia, kooltaan 1043-1838 neliömetriä. Hinta olisi puolet kunnanvaltuuston päättämästä hinnasta ja voimassa tämän vuoden loppuun saakka. Kaupan ehtona on rakennusvelvoite, joka määräytyy rakennusjärjestyksen mukaisesti. Tonttien hinnoittelu ei sisällä vesi- ja viemärilaitoksen liittymismaksuja.

Kunnanvaltuustolle esitetään myös, että kunta laittaisi nettihuutokauppaan omistamiaan maa-alueita. Myytävät kohteet olisivat Ryöpäänpäällys (1,91 ha), Kalliola (1,74 ha), Remusenmäki (noin 15,7 hehtaaria 27,5 hehtaarin kokonaisalasta), Särkemäkangas (10,2 ha/88,4 ha) ja Kenttä (0,34 ha).

Kohteiden arvo kunnan taseessa on monissa kohteissa käypää arvoa korkeampi, sillä kiiteistöiltä on myyty metsää, päätöksessä muistutetaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *