Siirry suoraan sisältöön

Musiikkijuhlien ohjelmisto on julkaistu

Lemin musiikkijuhlat on julkaissut kesän 2024 juhlien ohjelman. Luvassa on kymmenen konserttia 16 taiteilijalta keskiviikosta 24. sunnuntaihin 28. heinäkuuta.

Laululava on keskeinen tapahtumapaikka Lemillä, sillä tänä vuonna myös musiikillinen jumalanpalvelus pidetään laululavalla.

Konserttipaikkoina ovat laululava, kotiseutumuseo, Tapiola ja koulukeskus Lemillä sekä Savitaipaleen kirkko Lemin kirkon ollessa remontissa.

Juhlat alkavat yhteislaulutilaisuudella laululavalla keskiviikkona kello 18. Esiintymässä ja yleisöä laulattamassa ovat koloratuurisopraano Marika Hölttä, baritoni Jussi Vänttinen ja pianisti Tatu Eskelinen.

Varsinaisessa vajaiskonsertissa Savitaipaleen kirkossa torstaina kello 19 kuullaan suomalaista oopperamusikkia sopraano Helena Juntusen, mezzosopraano Pihla Terttusen, baritoni Jussi Vänttisen, basso Jyrki Korhosen ja pianisti Hans-Otto Ehrströmin esittämänä.

Perjantai aloitetaan musiikillisella särälounaalla kotiseutumuseolla kello 12. Säränsyöjille ja muullekin yleisölle esiintyvät sopraano Saara Rauvala, baritoni Jussi Vänttinen, mezzosopraano Pihla Terttunen ja pianisti Tatu Eskelinen.

Perjantaina kello 16 kutsuu Saara Rauvala seurantalo Tapiolaan rentoutumaan sointukylvyssä tiibetiläisten äänimaljojen säestyksellä.

Perjantaina kello 19 kuulijat viedään kamarimusiikilliselle maailmanympärysmatkalle Savitaipaleen kirkossa. Suomalaisia ja ulkomaalaisia säveltäjiä tulkitsevat mezzosopraano Pihla Terttunen, Bernadett Borganyi huilulla, Saara Särkimäki sellolla, Tatu Eskelinen pianolla, Johannes Hakulinen viululla ja Kasperi Leponiemi pianolla.

Lauantaina lapset ja aikuiset kutsutaan oopperaan Lemin koulukeskukseen. Miniooppera Carmen esitetään kahteen kertaan – kello 11 ja kello 14. Carmenin kuuluja aarioita esittävät koloratuurisopraano Marika Hölttä ja baritoni Tiitus Ylipää, säestäjinä ovat Bernadett Borganyi huiluineen ja Kasperi Leponiemi kitaroineen.

Oopperoiden välissä ehtii hyvin karkeloihin laululavalle. Lauantaina kello 12 alkavassa tapahtumassa esiintyvät juhlien taiteilijat.

Lauantai-iltana kello 19 Tapiolassa bartitoni Jussi Vänttinen ja sopraano Saara Rauvala esittävät Eino Leinon ja L. Onervan runoja Toivo Kuulan ja Leevi Madetojan sävellyksinä. Tuula Hällström säestää pianolla.

Musiikillinen jumalanpalvelus sunnuntaina kello 10 pidetään ulkosalla laululavalla. Sopraano Saara Rauvala esiintyy ja kirkkokansa veisaa neliäänisesti esilaulajien tukemana.

Juhlat päättyvät sunnuntaina kello 15 koulukeskuksessa pidettävään viihdekonserttiin. Konsertissa esiintyy Johanna Försti kvintetteineen. Kvintetissä soittavat Henri Mäntylä pianoa, Ville Hovi saksofonia, Arto Nurmi bassoa ja Teemu Eronen rumpuja.

Ohjelma kokonaisuudessan Lemin musiikkijuhlien sivuilla. Konserttien liput ovat jo ostettavissa kunkin konsertin esittelyn kautta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *