Siirry suoraan sisältöön

Sammutinhuoltoa Savitaipaleella

Teksti ja kuvat Sirkka-Liisa Vaalivirta

Pirtsakan punaisia jauhesammuttimia oli pitkissä riveissä paloaseman seinustoilla ja pihapiirissä, kun jokakeväinen huoltopäivä antoi allekirjoittaneellekin taas turvallisen mielen.

Sammuttimen huolto käy nopeasti ja näppärästi, kun katsotaan, että tarpeen tullen jauhe pääsee  tukahduttamaan valloilleen päässeen liekin.

Mäntyperän eukko muisteli takavuosien tapahtumaa omalla pihallaan. Elettiin sitä aikaa, jolloin Heitlahen virkiät kokoontuivat Mäntyperällä ja vieraaksi oli kutsuttu palolaitokselta Esa Viiru kertomaan kodin turvallisuudesta. Tuli siinä mieleen antaa ihan oikea näytöskin sammuttimen käytöstä, se kun oli jäänyt huoltamatta, eikä sen toimintavarmuudesta enää ollut varmuutta

Sovittiin, että Virkiät katsovat ikkunasta, kun Viiru keskellä pihaa laukaisee sammutin näytöksen – ja upea näytöshän se olikin! Kaiken todennäköisyyden vastaisesti sammutin toimi yhä mallikelpoisesti, ja valkea pölypilvi leijui pihaan ja näytti kuinka oletettu palo saatiin hallintaan.

Näytös riemastutti katselijoita niin, että päättivät hankkia tupaan uuden uutukaisen punaisen turvalaitteen, ja eukkokin oppi sen, että syytä on sammutin huollattaa vuosittain, jotta sen toiminnasta voi olla ihan varma.

Tänä vuonnakin tuo tuli nyt tehtyä ihan ajallaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *