Siirry suoraan sisältöön

Kahvia ja laulua kotiseututyölle

”Kotiseutuni oi”, lauloi Lemin Laulumiehet kotiseutumuseon pihalla sunnuntaina ja onnitteli 75-vuotiasta Suomen kotiseutuliittoa ja 66-vuotiasta Lemin kotiseutuyhdistystä.

Kuoro esiintyi pienellä kokoonpanolla museon pihalla.

Kotiseutuliitto oli kehottanut kaikkia kotiseutuyhdistyksiä tarjoamaan kahvit liiton 75-vuotisjuhlavuonna. Lemin kotiseutuyhdistys vastasi kehotukseen järjestämällä kahvitilaisuuden oman syntymäpäivänsä tietämillä.

– Lemin kotiseutuyhdistys on perustettu 25. toukokuuta vuonna 1958, eli eilen tuli siitä kuluneeksi 66 vuotta, puheenjohtaja Heikki Haiko kertoo.

Yhdistyksen tarkoitus oli järjestää sunnuntain tilaisuus museolla pidettävän jumalanpalveluksen jatkoksi, ja piispakin oli kutsuttu tilaisuuteen. Mutta piispa ei päässyt, eikä seurakunta loppujen lopuksi pitänyt Lemillä jumalanpalvelusta ollenkaan.

Kahvia kuitenkin saatiin ja hyviä juttutuokioita niin kahvipöydässä sisällä kuin aurinkoisella pihamaallakin. Samalla Lemin kotiseuturatio haastatteli eri yhdistysten edustajia myöhempien radiolähetysten aineksiksi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *