Siirry suoraan sisältöön

Seurakunta luopuu kunnan parakista, lapsille ja nuorille ei uutta tilaa ainakaan vielä

Taipaleen seurakunnan kirkkoneuvisto päätti, että seurakunta ei jatka Lemin kunnan elementtitilojen vuokrausta. Kahvikyökille ja kirpputorille vuokrataan korvaavat tilat, samoin hautausmaatyöntekijöille, mutta ei lasten- ja nuortentoiminnalle.

Kirkkoherranviraston palvelut siirtyvät Kuukanniemen seurakuntakodille, kirkon remontin valmistuttua kirkon sakastiin.

Kahvikyökkiä ja kirpputoria varten vuorataan tilat jostain muualta kirkonkylästä, vuosivuokra on noin 3.900 euroa, esityslistan tekstissä todetaan. Hautausmaan työntekijöille vuokrataan siirrettävä taukotila, jonka vuokra on 3.200 euroa vuodessa. Näin väistötilakustannuksia syntyy enää 7.200 euroa vuodessa, kun kunnan elementin vuokra-, sähkö- ja siivouskulut olisivat olleet yhteensä 46.000 euroa vuodessa.

– Kahvikyökin ja kirpputorin tilavaihtoehtoja selvitetään vielä, talouspäällikkö Juha Vuorela tarkentaa Lemin Kirjavalle.

Sen sijaan lasten ja nuorten toiminta tapahtuu jatkossa vain Kuukanniemen seurakuntakodilla. Käytännössä se tarkoittanee lakkautusta kirkonkylän toiminnoille, sillä 12 kilometrin lisämatka kerhoihin on merkittävä este osallistumiselle. Seurakunnan omassa arvioinnissakin matkan on arvioitu voivan vaikeuttaa joidenkin käyntiä kerhoissa. Nuorisotilanakaan Kuukanniemen seurakuntakotia ei ole pidetty ideaalina, ja isoskoulutuksen järjestämistäkin välimatkan on nähty vaikeuttavan.

– Jollekin matka voi myös lyhentyä. Kyse on väliaikaisesta ratkaisusta, syksyyn mennessä asia tarkentuu, Vuorela sanoo. Hänen mukaansa kirkonkylästä voi löytyä tilaa myös lasten ja nuorten toiminnoille.

Kirkkoneuvoston jäsenistä Elma Mikkola jätti päätöksestä eriävän mielipiteen. Hän olisi halunnut, että vuokrasopimusta Lemin kunnan kanssa oltaisiin jatkettu. Neuvoston jäsenen Anu Karhu ja Juha Mielikäinen eivät jääveinä ottaneet osaa asiasta päättämiseen.

Talouspäällikkö Vuorela korostaa, että nyt päätettiin väliaikaisratkaisuista ennen Lemin seurakuntatalon rakentamista. Päätöksen myötä säästetään rahaa seurakuntatalon rakentamiseen ja kirkon korjaukseen.

Kirkkoneuvoston pöytäkirja löytyy tästä linkistä.

Juttua korjatttu (kyse on kirkkoneuvoston päätöksestä, ei -valtuuston) ja täydennetty Juha Vuorelan kommenteilla kello 16.28.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *