Siirry suoraan sisältöön

Torikesä alkoi Savitaipaleella

Teksti ja kuvat Sirkka-Liisa Vaalivirta

Jo perinteiseen tapaan Savitaipaleella Punainen Risti aloitti kesän vohvelikahvioineen ja mahtavine arpajaisineen. Hirmuinen myrskytuuli repi telttoja, ja kaateli puita kyläteille, rojahtipa Olkkolan rannassa valtava haapakin lauantaihommiksi kunnan sahamiehille.

Muuten ilma oli kaunis, yöpakkasen jälkeen viileähkö, mutta väkeä paikalle kuitenkin oli kertynyt.

Kahvimukeista ja vohvelilautasista oli pidettävä tiukasti kiinni, ja tuulenpuuskat nappasivat pienimmiltä  ilmapallotkin iloiseen tanssiin katuviertä pitkin.

Punaisen Ristin viikon tapahtumaan oli saatu vieras myös Kouvolasta. Kaakkois-Suomen piirin toimistosta saapui Savitaipaleen touhuja katsomaan SPR;n ruoka-avun- ja  ystävätoiminnan suunnittelija Emmi-Riikka Seppälä.

Kovin hän tuntui olevan tyytyväinen pienessä kunnassa vilkkaasti toimivasta porukasta.

Vapaaehtoisella maksulla saatiin masut täyteen myös SPR:n Taipalsaaren Veikoilta tilaamaa rokkaa, tottahan tuota piti kotiin viemisiksikin ottaa, vaikka pakasteessa oli vielä omaakin rokkaa päivän annoksiin pakattuna.

Arpajaisiin oli jälleen kertynyt mahtava määrä hienoja palkintoja, oli värikkäistä villasukista ensiapulaukkuihin ja ihaniin puurasioihin, eli löytyi laatua ja määrää yllin kyllin.

Musiikista vastasi Jukka Hallikainen, Miehikkälän kirkon kupeessa asuva takavuosien tangokuningas. Einola-lavalle ei aurinko paistanut, joten punainen  (tapahtumaan hienosti sovitettu väri) tikkitakki oli esiintymisasuna tosi tarpeen.

Kuuma rokka lämmitti, ja taukoja sopi pitää, sillä mukana esiintymässä oli Tangokuningattareksi toivova Noora Mentula, 25.

Noora on seutukunnalla tuttu, sillä teatteriharrastus on alkanut äiti-Jaanan mukana jo vuosia sitten, ja tänä kesänäkin hänet nähdään Lappeenrannan Kesäteatterissa  Kanavan synnystä kertovassa tarinassa. Häntä voi nyt jo äänestää netissä, jokainen pinna auttaisi jatkoon pääsyssä. Seuraava kilpailutapahtuma on Ideaparkissa, jossa hän laulaa ”Yö saaristossa” -tangon.

 Noora lauloi mukavan setin säestäen itseään (palelevin sormin) kitaralla, ääni on kaunis ja niin on hymyilevä neitokin.

Hän oli iloinen esiintyessään Hallikaisen turvallisessa huomassa, tunsi saanneensa tukea sekä neuvoja.  Onnea jatkoon Nooralle!

Hyvä musiikki sai monet tanssahtelemaan kivetyksellä, jossa luisto on jäänyt pakkaslumille. Innokkaimmat tanssijat olivat tässä Elli Vaartajan kanssa pyörähtelevät Pihla ja Ahti Purtilo.

Pihlaa ei juuri haitannut, vaikka tuuli vei häneltä ilmapallon, tanssijalkaa kun kutitti kovasti. Hienoja taivutuksia ja sivuaskelia molemmat pienet ottivat, ja Pihla aikoi oikeasti isona tanssijaksi.

Hetkeksi allekirjoittaneen silmät karkasivat upean maantielaivan perään.Näytti, että Veikko Muukka olisi ollut hienon auton ratissa, ja niinpä olikin. Auto on vuoden -59 Ford, ja nyt sen omistaa Juha Muukka, kuvassa vaimonsa Aulikin kanssa.

Samanlainen auto on taannoin ollut Juhan isällä, Ensio Muukalla. Pieni ero on siinä, että isän autossa oli neljä ovea, tässä kaksi.

Ensio Muukalla oli paja Heituinlahdessa, ja musiikkimies soitti haitaria sen aikaisissa Heituinlahden pelimanneissa, tytär Eija Vakkila oli pianon ääressä, ja saipa allekirjoittanut jonkun aikaa leikkiä laulusolistia tässä porukassa. 

Tuollaisia muistoja toi mieleen tämä menopeli, joka vaatii 15 itraa menovettä sadalle kilometrille. Rekisterikilvet siihen saadaan parin viikon päästä. Arvalla niitä ei toki saa, mutta Mäntyperälle mukaan lähti hienoina voittoina ensiapulaukku ja sellainen ihana puinen rasia, kuin äitienpäivälahjaksi, kiitos!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *