Siirry suoraan sisältöön

Hiljaista väkeä Huttulasta

Lemin Kirjavalle vinkattiin, että Huttulan kiekkokaukalon taakse on muuttanut hiljaista porukkaa. Ja niin todella näkyy käyneen.

Hakkuuaukean reunassa partoi kolmisenkymmentä puupäistä hahmoa.

Kiekkokaukalon toisella puolella, kodan ympäristössä on usein nähty ja kuultu äänekästäkin menoa. Hiljaisempi väki on vetäytynyt metsän siimekseen. Juhlia sielläkin on pidetty, vaatetuksesta päätellen.

Olisiko ihan kesähäitäkin vietetty?

Metsänreunan asuttamisessa ovat kuulemma apuna olleet Huttulan martat ja kyläyhdistys. Se, miksi hahmot on viety piiloon tönnään taakse, ei ole Kirjavan tiedossa. Olisihan niitä voinut laittaa näkysemmällekin paikalle, kuten Suomussalme Hiljainen kansa viitostien varressa.

Kesämuotiin on yhdistetty turkiksiakin. Ei pääse heti halla yllättämään.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *