Siirry suoraan sisältöön

Isot ja pienet viihtyivät aurinkoisella kesätorilla

Teksti ja kuvat Sirkka-Liisa Vaalivirta

Edellisenä iltana Mäntyperällä taivas antoi kaatamalla niin vettä kuin rakeitakin, ja Savitaipaleen torilla oli varauduttu samanlaisen sään sattuessa viemään ohjelmat kirjastoon.

Sinne ei toisaalta olisi mahtunut värikkäiden villasukkien ja -paitojen tarjoaja, eikä Lappeenrannasta saapunut hattarakärry, joka turhaan odotti samanlaista ostajajonoa  kuin lemiläinen pottukauppias, joka lupasi hyvän kokoisten herkkujen varmasti riittävän.

Onneksi päivä paistoi, ja runsas joukko pienokaisia vanhempineen sai nauttia Pikku Kakkosesta tutuksi tulleesta ohjelmasta ihan livenä.

”Soiva syli” oli mukavan rauhallista lastenohjelmaa, ei metakkaa, ei riehumista, mutta vaaleanpunaisia sifonkihuiveja sai heilutella, ja ilomielin ohjelman päätteeksi huivit vaihdettiin tarroihin.

Harmillista, että ehdin paikalle konstailettoman ohjelman loppumetreillä, enkä ehtinyt kuulostelemaan ”meidän Sallyn ” viestejä Soten tämänhetkisestä tilasta.

Pienen tauon jälkeen

torilla Kipinöi

Esiintymislavalla kolme kesämekkoista nuorta naista, yksi istahti polkemaan pedaaleita laatikkomaisen soittimen taa. Se puhisi ja puhkui kuin kyläkoulujen vanhat harmoonit, ja säesti  räväkästi soivaa viulua, ja vallan riemukasta laulua, jota tämä Kansanmusiikkiyhtye Kipinä esitti.

Mukana oli kansanlauluja ja itse tehtyjä kappaleita, todella mukaansatempaavaa musiikkia ilmeikkäästi esitettynä. Katsomo täyttyi jälleen..

Kymmenisen vuotta naiset ovat yhdessä esiintyneet, ja Lappeenrannasta tulivat, vaikka  musiikista löytyi makuja kautta koko kotimaan. Pohjalaistyylinen kelvottomasta pojasta kertova tai ruuhkavuosia elävästä äidistä, joka pääsee sentään töihin lepäämään, hykerryttivät mummoikäistäkin kuulijaa. Konstailemattomasti mainiota musiikkia!

Torikahvien jälkeen päätettiin poiketa Ranta-aitassakin katsomassa sen kesälauantain tarjontaa. Yllätys oli melkoinen: vastaleivottuja täydellisiä pullia, herkullista kääretorttua, ja ihanista kahvikupeista todella kuumaa kahvia… ja kuvassa oikealla  seisoo tämä taitava leipuri!

Tälle ”astialle” on palattava uudestaan oikein asian kanssa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *