Siirry suoraan sisältöön

Kokoomus ja keskustan Katainen Lemin suosituimmat

Kokoomus nousi suosituimmaksi puolueeksi lemiläisten keskuudessa sunnuntain europarlamenttivaaleissa. Suosituin yksittäinen ehdokas oli kuitenkin keskustan Elsi Katainen.

Kokoomus sai 28,4 prosenttia lemiläisäänistä, missä oli 11,5 prosenttiyksikön lisäys vuoden 2019 vaaleihin. Toiseksi tulleen keskustan kannatus laski 10,4 prosenttiyksiköllä 23,5 prosenttiin.

Kolmanneksi suosituin oli SDP 17,0 prosentin kannatuksella, mikä on 6,9 prosenttia enemmän kuin edellisvaaleissa. Perussuomalaisten kannatus laski 9,7 prosenttiyksiköllä 10,8 prosenttiin.

Viheiden kannatus oli nyt 6,8 prosenttia, mikä on 1,9 prosenttiyksikköä pienempi kuin viisi vuotta sitten. Vasemmistoliiton kannatus kasvoi 3,9 prosenttiyksilöllä 5,8 prosettiin.

Kristillisdemokraatteja äänesti nyt 4,5 prosenttia lemiläisistä, mikä on 0,6 prosenttiyksikköä edellisvaaleja vähemmän. RKP:n kannatus oli 1,2 prosenttia, missä oli kasvua viiden vuoden takaiseen 0,4 prosenttiyksikköä.

Elsi Katainen äääniharava

Europarlamenttipaikkansa uusinut keskustan Elsi Katainen sai ehdokkaista eniten lemiläisääniä, 79 ääntä. Toiseksi suosituin oli kokoomuksen uusi meppi Mika Aaltola 74 äänellä. SDP:n valitsematta jäänyt ehdokas Suna Kymäläinen sai Lemiltlä 68 ääntä.

Kymmenen kärkeen mahtuivat myös Katri Kulmuni (kesk) 60 äänellä, Pekka Toveri (kok) 52 äänellä, Aura Salla (kok) 49 äänellä, Li Andersson (vas) 39 äänellä, Eero Heinäluoma (sdp) 26 äänelllä, Eija-Riitta Korhola (kd) 23 äänellä ja Henna Virkkunen (kok) 20 äänellä.

Äänestysaktiivisuus Lemillä oli 37,5 prosenttia.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *